U IME ALAHA / Mudžahedini siju teror u New Delhiju

Image

U koordiniranom napadu eksplodiralo je najmanje pet bombi, poginulo je 20-ak ljudi, a ozlijeđeni su deseci. Prije napada, mudžahedini su poslali email sadržaja: Probajte nas zaustaviti!

13.9.2008.
12:47
VOYO logo

NEW DELHI, Indija - Najmanje je 18 ljudi poginulo, a više od 60 ih je ozlijeđeno, u gotovo simultanim eksplozijama pet bombi koje su u subotu prodrmale središte glavnog indijskog grada New Delhija. Odgovornost za napad preuzela je organizacija Mudžahedini Indije, koja je ove godine izvela već niz bombaških napada diljem Indije. Njezini su čelnici indijskim novinskim redakcijama uoči detonacija poslale email sadržaja: "U ime Alaha, Mudžahedini Indije još jednom uzvraćaju udarac! Probajte nas zaustaviti!"

U subotnjem napadu, kažu policija i očevici, dvije su bombe eskplodirale u kantama za smeće u trgovačkom dijelu središta grada punom turista. U razmaku od samo nekoliko minuta eksplodirale su i ostale tri naprave, podmetnute na krcatim tržnicama posvuda po gradu. Policija je u međuvremenu pronašla najmanje jednu neeksplodiranu bombu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oko 18.30 čuli smo jak prasak, a odmah smo zatim vidjeli ljude kako panično trče ulicama", izjavio je jedan očevidac čija je majica natopljena krvlju nekolicine ozlijeđenih kojima je pomagao. On dodaje da je u neposrednoj blizini mjesta eksplozije jedne od naprava bilo nekoliko stotina ljudi.

Na televizijskim snimkama s poprišta eksplozija mogu se vidjeti porazbijana stakla na brojnim trgovinama elektroničkom opremom i restoranima, oštećeni automobili i ostala vozila, porazbacane stvari te krvlju natopljena odjeća i obuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Delhija Arti Mehra odgovornima je preko novinara poručio da su kukavice i da ni sa kakvim napadom nikada neće uspjeti ubiti duh ovoga grada.

Posljednji značajniji bombaški napad Indiju je potresao u srpnju, kada su mudžahedini u Ahmedabadu na zapadu države postavili nekoliko naprava koje su ubile 45 građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo