SLAVLJENIČKA GODINA / Najstariji hrvatski nacionalni park slavi dvostruki jubilej

Raskošni slapovi i zelenilo početak su 'ozbiljnije' sezone na Plitvicama. A nacionalni park ove godine slavi dvostruki jubilej - 65. rođendan i 35 godina otkako se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske prirodne baštine. Slavljeničku godinu park je počeo s 48 posto gostiju više nego lani.

7.4.2014.
19:09
VOYO logo

Proljeće na Plitvicama znači početak gužve na drvenim stazicama preko jezera. Prvi susret s Nacionalnim parkom očarava sve posjetitelje.

"Nevjerojatno je! Sve je veće i raskošnije nego u našim parkovima u Japanu. Predivno je šetati ovim stazicama iznad jezera", rekla je Hikadi Cuzimoto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plitvice svake godine vidi više od milijun turista, a taj se rekord svake sezone ruši sve ranije.

"U zimi uglavnom imamo posjete Daleki istok, azijsko tržište, oni dolaze preko cijele godine i po zimi, a ove godine smo imali u zimi i dosta domaćih gostiju i to najviše zbog lijepog vremena, a sad kako dolazi proljeće, približava se Uskrs i početak one službene sezone, tako se povećava broje europskih gostiju", rekla je Natalija Božičević, v.d. ravnateljice NP Plitvička jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kvartal donio je parku 50 posto bolju posjećenost nego lani. A slavljenička godina je tek započela.

Područje Plitvičkih jezera proglašeno je nacionalnim parkom prije punih 65 godina, a u listopadu će ovaj najstariji hrvatski nacionalni park proslaviti i 35 godina otkako je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne baštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz sva ta desetljeća vodene bravure, koje je priroda kreirala u zelenom srcu Like, proslavile su se po cijelom svijetu.

"Ovo prekrasno i drukčije od svega što sam vidio, a ja inače živim blizu Yosemite parka", kaže Kirk iz SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sudeći prema prvim pokazateljima, na sedrenim barijerama ponovno će padati turistički rekordi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo