ZIMO, DOSADNA SI VIŠE / Napokon sunčano: Do kraja tjedna i do 20 stupnjeva!

Image
Foto: PIXSELL

Nakon i više nego depresivnih kišnih i hladnih dana kojima je proljeće odgodilo svoj dolazak, napokon nastupa sunčano i toplije vrijeme, ako je sudeći prema prognozi za ovaj tjedan.

8.4.2013.
7:39
PIXSELL
VOYO logo

I to smo dočekali. Nakon i više nego depresivnih kišnih i hladnih dana kojima je proljeće odgodilo svoj dolazak, napokon nastupa sunčano i toplije vrijeme, ako je sudeći prema prognozi za ovaj tjedan.

Prvi dio današnjeg dana bit će pretežno sunčan. U drugom dijelu dana oblaka će biti više, osobito na sjevernom Jadranu te u zapadnim dijelovima unutrašnjosti, gdje će navečer te tijekom noći s ponedjeljka na utorak biti i mjestimične kiše, piše meteo-info.

Image
Foto: photos.com
Image
Foto: photos.com



Unutrašnjost zemlje ujutro će imati od -2 do 4°C, obala i otoci između 4 i 13°C, dok danju kopnene predjele očekuje između 6 i 12°C, a morske od 12 do 18°C.

U utorak će nas dočekati promjenljivo i nestabilno vrijeme, povremeno s kišom, no i uz sunčana razdoblja. Uz južne vjetrove temperature će malo porasti, pa se u jutarnjim satima očekuje od 2 do 6°C u kopnenim te između 7 i 12°C u morskim predjelima, dok će u najtoplijem dijelu dana kopnena Hrvatska imati od 8 u gorju do 15°C u Slavoniji, a obala i otoci između 13 i 17°C.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



Značajnije promjene vremena neće biti ni u srijedu, pa će to biti još jedan promjenljiv dan s čestim izmjenama oblaka, kiše i sunca. U većini predjela kiša se očekuje u prvom dijelu dana, samo će je u gorskim predjelima biti i popodne, no i tu tek rijetko. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 5 do 10°C u kopnenim te između 7 i 14°C u morskim predjelima, dok u najtoplijem dijelu dana kopnenu Hrvatsku očekuje između 8 i 18°C, a morsku od 14 do 18°C.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL



Isto nas vrijeme očekuje i ostatak tjedna, točnije u petak, kada možemo očekivati i 20 stupnjeva u unutrašnjosti. Nedjelja nam donosi još toplije vrijeme. Temperatura će se, naime, popeti do 22 Celzijeva stupnja.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo