koje amandmane prihvatiti? / Nepripremljena zamjenica ministra pravosuđa se osramotila u Saboru

Zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt, pred zastupnike je izašla potpuno nepripremljena i neupućena u podnesene amandmane na Ovršni zakon pa je čakuspjena naživcirati i predsjednika Sabora Josipa Leku.

15.7.2014.
15:45
VOYO logo

Zamjenica ministra pravosuđa Orsata Miljenića, Sandra Artuković Kunšt, danas je u Saboru jasno pokazala kako izgleda Vladin 'neda mi se'. Artuković Kunšt je u Sabor došla potpuno nepripremljena i nije znala reći koje amandmane na Ovršni zakon njeno ministarstvo prihvaća, a kojima se protivi. Time je naživcirala čak i predsjednika Sabora Josipa Leku koji je rekao kako će drugi put prekinuti glasovanje ukoliko netko ne bude imao sa sobom amandmane i objašnjenja.

Zamjenica ministra pravosuđa se na samom početku pokušala izvući, pa je ne znajući o kojim amandmanima Hrvatskih laburista se radi, upotala može li predložiti objedinjeno prihvaćanje amandmana, na što joj je predsjednik Sabora rekao da ne, već da ide jedna po jedan.

Artuković Kunšt je nervozno listala po papirima, pa potom krenula od trećeg, umjesto prvog amandamana, da bi na koncu zamolila Leku da joj pokaže svoje papire.   

"Mogu li vidjeti te papire?",  molećivo je pitala predsjednika Sabora koji joj je dao svoj dokument. Kada je došao red da se izjasni o amandmanu broj 2 zastupnika Gorana Marića (HDZ), Artuković je već zatvorila svoju mapu s papirima, spremajući se poći s govornice bez da se izjasnila o amandmanu. Kada je shvatila da bi trebala nešto reći, opet se zbunjeno okrenula Leki i ponovno zatražila njegov dokument.

Da joj je neugodno nepripremljenošću zamjenice ministara, do znanja je jasno dala i tajnica Sabora Jadranka Blažević, koja je rukom prekrila oči i odmahivala glavom.

Sabor je na koncu izmjenio Ovršni zakon, po kojima se od ovrhe izuzima minimalni iznos stalnih honorara.

Od ovrha su izuzeti i ljudi koje je zadesila katastrofa, naknade za posljedice katastrofa, darovi za djecu te putni troškovi.

Vlada je, uz očitu nepripremljenost zamjenice ministra, prihvatila amandmane Hrvatskih laburista na temelju kojih će se od ovrha izuzeti i naknade za prijevoz, potpore za novorođenčad, naknade za invalidnost te naknade za slučaj smrti, sve do visine neoporezivog iznosa.

Ovrha će se ubuduće moći provesti samo ako je ovršenik upozoren, ovrhe na nekretninama provodit će se online javnom dražbom, a oni čija je nekretnina ovršena moći će ostati tamo živjeti do godinu dana, uz plaćanje stanarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo