'NAJBOLJI ZA TAJ POSAO' / Nesalomljivi: Đukanović sedmi put premijer

Image
Foto: AP

Crnogorski parlament potvrdio je u utorak navečer novu Vladu na čelu s Milom Đukanovićem, jednim od najdugovječnijih premijera, koji je ranije u parlamentu najavio da će prioriteti nove vlade biti članstvo u NATO savezu i nastavak procesa europskih integracija te poboljšanje životnog standarda.

5.12.2012.
11:20
AP
VOYO logo

Mandatar nove crnogorske vlade Milo Đukanović izjavio je u utorak u parlamentu, predstavljajući novu crnogorsku Vladu koju bi parlament trebao potvrditi, da je pred Crnom Gori put izazova za koji će biti potrebne korjenite reforme, uključujući i kadrovske promjene na svim razinama.

Vlada će imati 16 resora, tri potpredsjednička mjesta i jednog ministra bez portfelja. Dosadašnji premijer Igor Lukšić bit će šef diplomacije, Raško Konjević ministar unutrašnjih poslova, dok će resor financija voditi Radoje Žugić, dosadašnji čelnik Centralne banke Crne Gore. Marija Vučinović iz Hrvatske građanske inicijative bit će ministrica bez portfelja.

Parlamentarna oporba kritizirala je program i sastav nove vlade zamjerivši u raspravi da program nove vlade predstavlja nastavak kontinuiteta prethodne koja nije imala rezultate te da sastav nove izvršne vlasti, koji se ponajviše oslanja na ljude iz ranije vlade, nije jamstvo napretka zemlje.

Izvanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori su održani sredinom listopada, kako bi, kako je tada rekao predsjednik Filip Vujanović, nova Vlada imala puni kapacitet voditi zemlju ka euroatlanskim integracijama i izlasku iz globalne krize, a imenovanje Đukanovića za mandatara obrazloženo je kao kadrovsko rješenje koje najuspješnije može obaviti taj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo