spriječeno pet napada / 'Nikad se nismo morali suočiti s takvim tipom terorizma u našoj povijesti'

Image
Foto: AP

'Nikada se nismo morali suočiti s takvim tipom terorizma u našoj povijesti', istaknuo je francuski premijer Manuel Valls. Dodao je da je u posljednih nekoliko mjeseci spriječeno pet terorističkih napada diljem zemlje

23.4.2015.
10:11
AP
VOYO logo

Francuski premijer ManuelValls izjavio je u četvrtak da je u Francuskoj posljednjih mjeseci spriječeno pet napada, pošto je u siječnju u džihadističkim napadima u Parizu ubijeno 17 osoba.

"Brojni napadi su spriječeni, njih pet, uključujući i napad do kojeg srećom nije došlo u Villejuifu, pariškom predgrađu, prije nekoliko dana", kazao je na radiju France Inter šef vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu su vlasti objavile da su u nedjelju uhitile Alžirca koji je namjeravao izvršiti napad na crkvu u južnom predgrađu Pariza. Student od 24 godine, priveden nakon što se, kako se čini, ranio vlastitim oružjem, osumnjičen je i da je ubio ženu u automobilu neposredno prije, iz još neutvrđenih razloga.

Po Vallsu, sve navodi na to da je plan smišljen "zajedno s osobom koja bi mogla biti u Siriji, došlo je do razmjene komunikacije, naredba je izdana, a cilj je bila jedna crkva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijetnja nije nikada bila tako velika, nikada se nismo morali suočiti s takvim tipom terorizma u našoj povijesti", istaknuo je francuski premijer te dodao da je "popisano 1573 Francuza ili državljana Francuske zbog povezanosti s terorističkim skupinama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo