opravdava ustašluk / 'Nisam znao da je 'mjerenje kukuruza' fašistički pozdrav'

Image
Foto: Facebook

Iako je prethodno poručio da ostaje čvrsto kod svojih 'hrvatskih stavova', predsjednik gradske organizacije Autohtone Hrvatske stranke prava Benkovac Darko Kovačić naknadno se obratio javnosti kako bi se ogradio od 'mjerenja kukuruza'

4.2.2015.
16:14
Facebook
VOYO logo

Nakon što se našao pod policijskom istragom i lupom Centra za socijalnu skrb, predsjednik gradske organizacije Autohtone Hrvatske stranke prava Benkovac Darko Kovačić pojasnio je ustašku ikonografiju na svom Facebook profilu.

Iako je prethodno poručio da ostaje čvrsto kod svojih 'hrvatskih stavova', naknadno se obratio javnosti kako bi se ogradio od 'mjerenja kukuruza'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 39-godišnji razvojačeni branitelj je istaknuo kako nije znao da je dignuta desnica fašistički pozdrav.

"Ja, Darko Kovačić, branitelj iz Domovinskog rata ostajem i dalje 'za dom spreman', jer sam s tim pozdravom branio Hrvatsku državu. Ispričavam se svima zbog uzdignute desne ruke, jer nisam znao da je to fašistički pozdrav i ograđujem se od tog čina. Bog i Hrvati! Za dom spremn", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija istražuje političara koji je s maloljetnom djecom 'mjerio kukuruz'

Podsjetimo, Kovačić zvan Rambo našao se u fokusu javnosti, ali i nadležnih službi, jer je na svom Facebook profilu objavio je fotografiju na kojoj on i njegovih šestoro maloljetne djece pozdravljaju ustaškim pozdravom. Uz to, naveo je i imena svoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook profil Darka Kovačića prepun je ustaških simbola te često koristi ustašku krilaticu 'za dom spremni'. Osim toga, i prije je objavljivao fotografije svog sina u ustaškoj uniformi, a često ističe kako je obitelj Kovačić ustaške krvi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo