neuspjeh diplomacije / Ništa od pomilovanja, deset stranaca bit će pogubljeno u Indoneziji zbog trgovine drogom

Image
Foto: AP Images

Vlade Filipina, Francuske i Brazila apelirale su na indonezijskog predsjednika Jokoa Widodoa da pokaže milost i poštedi osuđenike

24.4.2015.
13:46
AP Images
VOYO logo

Indonezija planira u srijedu pogubiti nekoliko stranaca osuđenih zbog droge, objavio je diplomatski izvor u petak.

Od diplomata je zatraženo da u subotu dođu na Nusakambangan, otok kod Jave koji služi kao zatvor gdje će zatvorenici biti pogubljeni, rekao je neimenovani izvor agenciji dpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u petak jedan je dužnosnik rekao kako su vlasti naredile da se obave pripreme za egzekuciju deset na smrt osuđenih zatvorenika, uključujući dvojicu Australaca.

Australska vlada je u nekoliko navrata zatražila pomilovanje Andrewa Chana i MyuranaSakumarana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski državljanin SergeAtlaoui također je među zatvorenicima koji će biti pogubljeni strijeljanjem. Ta skupina uključuje još trojicu iz Nigerije te po jednog iz Indonezije, Filipina, Gane i Brazila.

Vlade Filipina, Francuske i Brazila također su apelirale na indonezijskog predsjednika JokoaWidodoa da pokaže milost i poštedi osuđenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme, odvijaju se prosvjedi na Filipinima ispred indonezisjke ambasade. Skupina ljudi negoduje zbog donesene odluke o smrtnoj presudi njihove državljanke MaryJaneVeloso.

EU je u četvrtak kritizirala Indoneziju zbog planiranih pogubljenja ističući da smrtna kazna nije rješenje za rastući problem zloporabe droge u toj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo