BOMBOM NA KONGRES / Novi pokušaj samoubilačkog napada u SAD-u!

Image

Tridesetogodišnjak osumnjičen za pokušaj napada uhićen je u petak u blizini američkog Kongresa u Washingtonu dok ga je policija pratila u okviru "istrage u vezi terorizmom", doznaje se od američke savezne policije FBI-ja.

18.2.2012.
8:54
VOYO logo

"Ovo uhićenje je rezultat tajne operacije tijekom koje su redarstvene snage pomno pratile osumnjičenika", rekla je glasnogovornica FBI-ja.

"Eksploziv koji je najvjerojatnije htio upotrijebiti u napadu deaktivirala je policija i više nije opasan za građane", kazala je u priopćenju.

Kako navodi The Washington Post, pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika, muškarac marokanskog podrijetla mislio je da razgovara s članom Al Qaide kada je agentu FBI-ja koji je djelovao pod lažnim identitetom, povjerio da planira napasti Kongres, sjedište američkog parlamenta.

Uhićen je u blizini ministarstva rada, nedaleko od Kapitola, gdje je planirao izvesti samoubojički napad, po istom izvoru. Agent FBI-ja koji ga je pratio dao mu je deaktivirani eksploziv i pištolj i nije ga ispuštao iz vida sve dok nije uhićen oko podneva (18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu), dodaje izvor.

Policija zadužena za sigurnost Kongresa istaknula je u priopćenju da je operacija bila "duga i sveobuhvatna" te da "građani i osoblje Kongresa ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti".

Vlasti nisu htjele dati potanje informacije budući da je istraga u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo