OSTAJE IZA REŠETAKA / Vidoševiću produljen pritvor za još dva mjeseca

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bivši šef HGK je u Remetincu od 12. studenog kada je uhićen u sklopu afere Remorker zbog sumnje da je godinama iz HGK-a izvlačio novac.

10.12.2013.
17:07
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Bivšem šefu Hrvatske gospodarske komore NadanuVidoševiću i njegovoj pomoćnici, bivšoj šefici finacija u HGK-u, JosipiMladinov u utorak je produljen pritvor za još dva mjeseca.

Vidošević je u Remetincu od 12. studenog kada je uhićen u sklopu afere Remorker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pritvoru ostaje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Josipa Mladinov uz to i zbog opasnosti od ponavljanja nedjela. 

Nekadašnjeg čelnika HGK-a USKOK tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je protiv Vidoševića pokrenuo istragu zbog izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK, a istragom su uz Mladinov još obuhvaćeni i šefica Ureda predsjednika Komore ZdenkaPeternel, te Davor Komerički i IgorPremilovac, preko čije je tvrtke Remorker fiktivnim ugovorima izvlačen novac.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK-a jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod USKOK-ovom istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo