Imat će sretan Božić / Sretna priča male Marijane koja je dobila novi dom

Marijana ima samo Stjepana, a on samo nju. Ona je gotovo potpuno nepokretna i posve ovisna o svom ocu. Živjeli su u stračari koja se mogla urušiti svakog trenutka, a onda je Stjepan prije tri mjeseca svojoj ljubimici odlučio golim rukama izgraditi novu kuću. Siromašnom ocu iz Šaga, pokraj Valpova tada je u pomoć priteklo cijelo selo te sada konačno imaju pravu kuću i ove će godine imati pravi Božić.

17.12.2013.
17:43
VOYO logo

Marijana i Stjepan napokon se vesele Božiću, no prije svega tri mjeseca bili su na rubu.

"Marijana je bolesna od rođenja. Rođena je nepokretna ne može hodati, centar za ravnotežu nije u redu i utjecalo je na razvoj eto ponaša se kao dijete od pet šest godina", rekao je Stjepan Rajčevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona s dječjim osmjehom, on bez posla i u suzama. Tako su im prolazili dani.

"Nisam ju htio dati u dom i dok ja mogu posluživati je i brinuti se o njoj, ne dam je nikuda dalje od sebe", rekao je Stjepan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov dom nije bio ni blizu normalnog mjesta za život. Kuća stara sto godina, bez kupaonice, pukotine na sve strane. Stjepanu je jednog dana prekipjelo te je Marijanu smjestio kod susjeda i krenuo rušiti. Plan mu je bio nepokretnoj kćeri sagraditi novi dom iako je u džepu imao tek 4.000 kuna.

Marijana voli gledati seriju Avenida Brazilm, a televiziju nije gledala samo ona, već i gomila dobrih duša koje su ocu i kćeri pružili dom. Paketi, parketi, namještaj, novac - krenulo je sa svih strana. I tako su, uz veliku pomoć malih ljudi, Marijana i Stjepan prije nekoliko dana uselili u novu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem bih htio zahvaliti svim novinarima, svima televizijama koje su bile svima ljudima dobre volje i dobra srca koji su pomogli da doživimo ove dane za blagdane, da budemo u toplome u novoj kući", dodao je Stjepan.

Samoukom graditelju ruku je pružilo i čitavo selo, a nova kuća niknula je doslovce iz temelja. Sve je to uspio u samo tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijani i Stjepanu sve ovo još uvijek je nestvarno. Što se njih tiče, ovo nije ništa drugo nego pravo Božićno čudo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo