kakvo je stanje u prometu? / Kroz Hrvatsku se zbog snijega vozi usporeno

Baš kako se i očekivalo, unatoč pripremema zimskih službi i uvjeravanja da ih ove godine snijeg ne može iznenaditi - po stanju u prometu čini se i ove godine su se prevarili. Usporeno se zbog snijega vozi kroz Hrvatsku. Autoputi kroz Gorski Kotar i Liku su opasni po život, a kako je u gradskom prometu?

24.1.2014.
18:35
VOYO logo

Košarkaši šibenskog kluba Jolly, koji su bili u ovom autobusu dobro su prošli. Krenuli su na utakmicu u Slavonski Brod kada se na autocesti kod Žute Lokve u njih zbog snijega zabio automobil. Nitko nije ozlijeđen, a da su uvjeti na autocesti kroz Gorski Kotar katastrofalni smatra i jedna obitelj iz Italije, koja je krenula u Albaniju.

Od sjevera zemlje pa sve do Dalmacije, dogodilo se više prometnih nesreća, a problema su imali tegljači koji se nisu mogli kretati po snijegu.

"U Lici i Gorskom Kotaru bilo je vozača teretnih vozila koji se nisu pridržavali, i samim time, pripriječenih kamiona, ali uglavnom se pridržavaju", kzala je IrenaBelamarić, HAK.

Tegljači koji su se pridržavali pravila stoje na odmorištima diljem unutrašnjosti zbog zabrane prometovanja zbog olujnog vjetra i snijega.

Nitko osim osobnih vozila nije mogao ni Jadranskom magistralom. Koliko olujna bura može biti strahovita najbolje znaju stanovnici Bakarca na sjevernom Jadranu.

Prvi ovosezonski snijeg napravio je probleme i u Zagrebu iako se tek poslijepodne počeo zadržavati na tlu, ali i automobilima. Skliska cesta može izazvati prometne nesreće, a kako dan odmiče sve je više problema u javnom prijevozu. Od popodneva su u pogonu i ralice.

"Snijeg će padati još noćas i ujutro na istoku zemlje i cijelo prijepodne, no sutra tijekom dana oborine će prestajati. Bura će noćas jačati, pod Velebitom, no već u nedjelju bura slabi", poručila je RTL-ova meteorologinja TeaBlažević.

Najviše snijega palo je u Gorskom Kotaru. U mjestu Vrata navikli su na njega, čude se da lopate i metlice nisu i ranije trebali, a najviše mu se vesele najmlađi koji znaju što će s njim.

No snijeg je tu. Nekima za uživanje, drugima krivac za prometni kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo