čiste se prometnice u gradu / U Šibeniku zbog poledice i snijega otkazana nastava!

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U krugu škola na području Šibenika se posipa sol i čisti led, a zbog poledice se otkazuje nastava u jutarnjoj smjeni u osnovnim školama na području Grada Šibenika.

29.1.2014.
9:29
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

"Zbog poledice se otkazuje nastava u jutarnjoj smjeni u osnovnim školama na području Grada Šibenika. O popodnevnoj nastavi i pojedinostima obavijestit ćemo javnost tijekom dana. U krugu škola posipa se sol i čisti led. Također je otkazana nastava i u srednjim školama na području Grada Šibenika," stoji na stranicama Grada Šibenika.

Djelatnici Cesta Šibenik od sinoć kontinuirano čiste prometnice u gradu i u prigradskim naseljima. Na terenu su i djelatnici Gradske čistoće i "Dva Marka" koji čiste i posipaju solju nogostupe u gradu.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunalno redarstvo Grada Šibenika obilazi poslovne prostore i obiteljske kuće ispred kojih su, temeljem Odluke o komunalnom redu, vlasnici odnosno zakupnici dužni očistiti snijeg i led. Pojačano čišćenje organizirano je i u krugu bolnice i škola.

Iz Autotransporta saznajemo da se na području grada promet odvija bez poteškoća, no dio lokalnih cesta u šibenskom zaleđu (prema Skradinu) je zatvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL



U unutrašnjosti zemlje danas se očekuje promjenjivo oblačno i hladno vrijeme, piše meteo-info.

Nakon oblačne noći i jutra, kada će povremeno padati i slab snijeg, vrijeme će se nakratko smiriti, pa će do večeri biti uglavnom suho, moguće i uz kraća sunčana razdoblja, u zapadnim predjelima već od sredine dana, u istočnim tijekom poslijepodneva. Na moru će veći dio dana biti umjereno oblačan.

Slabe kiše povremeno može biti na jugu Dalmacije, u zaleđu i malo susnježice, a na sjevernom Jadranu novi val oborina stiže navečer i u noći na četvrtak. Na kopnu će puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Na Jadranu će u noći i prijepodne biti umjerene i jake bure i istočnjaka, koji će u drugom dijelu dana okretati na jugo.

U kopnenoj Hrvatskoj jutro je bilo hladno ili vrlo hladno, s temperaturama zraka od -7 do -3°C, dok se na Jadranu u jutarnjim satima mjerilo između -1 i 6°C. Kopnenu Hrvatsku očekuje i hladan dan, s temperaturama između -4 i 0°C, a obalu i otoke od 4 do 9°C, na jugu Dalmacije i do 12°C.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo