NOVE PROMJENE U VLADI? / Optužbe protiv županice mogle bi naštetiti i Liniću

Može li se nakon Šegonove smjene očekivati još rošada u Milanovićevoj Vladi, pitanje je logično uzme li se u obzir sve uži obruč oko ministra Linića. nakon smjene njegova pomoćnika, sve se glasnije nagađa da njegovi odlaze s pozicija u HBOR-u, poreznoj upravi, a kao napad na Linićeve ljude može se iščitati i najnovije optužbe protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel.

2.2.2014.
18:38
VOYO logo

Jake snage vladajućih jutros u Dubrovniku, i u Zadru, a i sinoć u Varaždinu, i u Sinju. SDP-ovi ministri obilaze podružnice bez Slavka Linića. Je li to uvod u njegovu smjenu?

"Ovo nije Sovjetski Savez da bi govorili o čistkama i mislim da je pitanje potpuno besmisleno, dakle, sve sam rekao prije dva dana i oko toga stojim", rekao je premijer Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A rekao je da Šegon mora otići, jer Linić nije sam zatražio njegovu smjenu.

"Ministar ne može smijeniti pomoćnika, ali može predložiti njegovu smjenu. Naravno, Vlada može smijeniti pomoćnika", jasan je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A može smijeniti i ministra, treba li se Linić bojati za svoju poziciju?

"Na to pitanje ne mogu dati odgovor, o tome ne odlučujem ja", govorio je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a IgorDragovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je jedino njegov sugrađanin i bivši Milanovićev ministar - čvrsto na Linićevoj strani. 

"Koliko ja znam, njegov je doprinos Vladi velik, mislim da on uredno radi svoj posao. Znajući ga, on je odgovorna osoba koja ce raditi svoj posao i ne gledam to traumaticno i kao što bi se moglo iščitati iz insinuacija", poručuje župan primorsko-goranski ZlatkoKomadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A insinuacije nakon Šegona ne idu u prilog ni predsjedniku uprave HBOR-a, AntonuKovačevu, još jednom Linićevu pobočniku.

Kao ni Liniću bliskoj sisačkoj županici Marini Lovrić Merzel, koju je bivša suradnica optužila za plaćanje privatnih računa - iz županijske blagajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je sudbina Lovrić Merzel još nejasna, Šegonova će se smjena naći već na idućoj sjednici vlade, a ministri su već pokazali kako će glasovati.

Rekonstrukciju, ali i ostavku premijera, uporno traži HDZ, na koji se Milanović obrušio na  varaždinskoj obljetnici osnivanja stranačke podružnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo