Gorski kotar i dalje odsječen / Oporba proziva vlast za sporost u pomoći Gorskom kotaru

Sige su već pale na odnose u koaliciji jer premijera i SDP je u pokazivanju brige pretekao HNS, koji je zbog stanja u Gorskom kotaru tražio prekid saborske sjednice.

5.2.2014.
18:50
VOYO logo

Premijer Milanović u Gorski je kotar stigao u poslijepodnevnim satima, a kažu da je najgora situacija sada prošla.

"Službe rade i to jako dobro, cijelo vrijeme sam bio upoznat sa svakim detaljem, čestitke vatrogascima liječnicima elektrooperaterima, isprike ako sam ikog zaboravio još par dana ljudi neka paze, ali, sori nisam tu ja da im dijelim savjete što da rade, tu su profesionalci, da im ne padnu sige na glavu", rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sige su već pale na odnose u koaliciji jer premijera i SDP je u pokazivanju brige pretekao HNS, koji je zbog stanja u Gorskom kotaru tražio prekid saborske sjednice.

"Smatrali smo u HNS-u potrebnim ipak i kroz ovaj visoki dom skrenuti pažnju hrvatskoj javnosti, ali ne samo hrvatskoj javnosti nego i nadležnim institucijama, Vladi Republike Hrvatske, na težinu situacije", rekla je saborska zastupnica Nada Turina Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacije koju je spremno iskoristila i oporba te podsjetila na neka nedavna premijerova kretanja.

"Evidentno je da su državne institucije zakazale, bez obzira na stranačke boje i političku pripadnost. Jer gledajte, svi su se lijepo slikali na plus 15 u Dubrovniku na fešti sv. Vlahe. Pa ako je nekada vladin avion letio umjesto u Zagreb na Krk, mogao je i sad sletit u Krk i vratiti se preko Gorskog kotara", rekao je Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorsko-goranskom županu, koji je ujedno i potpredsjednik SDP-a, HNS-ova  zabrinutost se nije svidjela.

"Imam dojam, vidim da se radi o inicijativi HNS-a u Saboru i dolasku ministra Vrdoljaka HNS-a ovdje u Gorski kotar danas peti dan nakon što se ova kataklizma ovdje dogodila. Miriši mi malo na politiziranje malo HNS-a što mislim da u jednim koalicijskim odnosima se ne bi trebalo baš raditi. Možda se varam, ali imam neke takve indicije", rekao je Zlatko Komadina, župan primorsko-goranski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva, pak, uzvraća da nema govora o iskorištavanju situacije.

Milanović je u Gorski kotar navodno planirao otići neopaženo, no nakon svega tvrdi da nije riječ o reakciji na kritike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na nama je da pomognemo, da budemo tu bez ikakvog politiziranja i poziranja iz Zagreba i poruka o tome da se o nekome ne brine jer oni koji vas tako tapšu obično imaju ruku u vašem novčaniku", kazao je Milanović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo