ljut na novinara / Jovanoviću nije neugodno zbog Audija: 'A šta? Da se vozim u kočiji?'

Ministar obrazovanja Željko Jovanović naljutio se na novinare jer ih je više interesirao Audi A6 vrijedan 640.000 kuna koji će dobiti od udžbenika koji su bili tema pressice.

16.2.2014.
13:51
VOYO logo

DobivateAudi A6 3.0 TDI quattro od 640.000 kuna.Je li vam neugodno?, pitao je novinar RTL-a Ivan Skorin ministra Željka Jovanovića na pressici o udžbenicima.

"Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo" bahato je odgovorio ministar, a novinar ga je pitao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vaš odgovor?"

"To je moj odgovor", rekao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto vam treba automobil s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem kad automobil bez te opreme košta barem 150.000 kuna manje - upitao ga je zatim naš novinar.

"Ja ne znam kakav ću dobiti automobil. Nisam ga ja birao. Svi automobili izabrani su putem javnog natječaja te je odabrana najjeftinija ponuda. Svi odabrani automobili su klasu niži od onih koji su prije bili", tvrdi ministar.

Rekao je kako aute bira Ured za javnu nabavu, a na pitanje je li mu sada neugodno kada zna uvjeravao je kako i dalje ne zna koji auto će dobiti i neće odgovarati na ta pitanja dok auto ne vidi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ga novinari nisu pitali o konkretnoj temi pressice, Jovanović se uzrujao i rekao da postoje i važnija pitanja, a to su u ovom slučaju bili udžbenici koji će utjecati na obrazovanje mladih.

Iz ministarstva su poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

'Riječ je o staroj javnoj nabavi od 14.03.2013. godine za koju je počela sukcesivna isporuka koja će se realizirati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan broj vozila obuhvaćen ovim isporukama je 1581 od čega se 1328 odnosi na osobna vozila a ostatak od 253 na dostavna i laka dostavna vozila i kombi vozila - npr. 'marice' za MUP, vozila za prijevoz pasa i slično.

Riječ je o obnovi dosadašnjeg voznog parka, dok su pojedina povećanja rezultat potreba novih ustrojstvenih jedinca, npr. 29 vozila predstavljaju povećanje voznog parka sukladno iskazanim potrebama Ureda za probaciju Ministarstva pravosuđa, inspekcijskih službi i novoosnovanih državnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom su postupku ostvarene i uštede u odnosu na prethodnu javnu nabavu koju je također proveo Državni ured za središnju javnu nabavu (2010. godine). Tako je primjerice za 690 vozila nabavljenih za potrebe MUP-a postignuta ušteda od 2,1 milijun eura, a radi se o vozilima koja će biti isporučena s dodatnom vrijednosti koja obuhvaća komunikacijsku opremu, dodatna jamstva na tu opremu, ali i gdje je ponuđeno vozilo poboljšanih karakteristika i dimenzija (novi modeli).

Posebice je važno istaknuti da su u odnosu na vozila koja se nabavljaju u bitnom umanjeni zahtjevi korisnika te se tako za ministre umjesto vozila najviše klase nabavljaju vozila gornje srednje klase, a za zamjenike ministara umjesto vozila gornje srednje klase, nabavljaju se vozila srednje klase. ( Odluka o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditinih kartica, sredstava reprezentacije te načina odobravanja službenih putovanja, NN 005/2012.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da se radi o višegodišnjem zaduživanju za razdoblje od 2013. godine do 2018. godine, svi proračunski korisnici koji su u okviru navedene grupe iskazali potrebe za obnovom i povećanjem voznog parka, morali su preuzeti obveze po ugovorima koje zahtijevaju plaćanje u sljedećim godinama te plaćanja koja proizlaze iz navedenih obveza moraju kao obvezu uključiti u financijski plan u godini u kojoj obveza dospijeva.'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo