dvije osobe pronađene žive / Objavljena snimka stravične zrakoplovne nesreće!

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Kineski premijer Li Keqiang u međuvremenu je zatražio od malezijskih vlasti da i one nastave potragu za zrakoplovom u kojem su većina putnika bili kineski državljani.

8.3.2014.
19:06
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Objavljena je stravična snimka koja navodno prikazuje trenutak kad je Boeing s 239 putnika i članova posade nestao iznad Južnog kineskog mora. Iako njegova autentičnost još uvijek nije potvrđena, mnogi strani mediji ne sumnjaju u njegovu izvornost.

Snimka prikazuje let MH370 koji je krenuo iz Kuala Lumpura prema Vijetnamu, ali na otprilike na pola puta iznad Južnog kineskog mora simbol za avion pocrveni i odjednom nestane. Od tog trenutka nitko ga nije vidio niti čuo.

Dvije osobe koje se nalaze na popisu putnika pronađene su žive, ali samo zato jer nisu bile u avionu. Naime, jedan je Talijan, a drugi Austrijanac. Obojici su prije dvije godine ukradene putovnice na Tajlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik austrijskog ministarstva vanjskih poslova u Beču rekao je da je austrijski državljanin kod kuće.

"Naše veleposlanstvo dobilo je informaciju da je na tom letu bio jedan Austrijanac. To je bio popis putnika Malaysia Airlinesa. Naš sustav pokazao je da je to ukradena putovnica", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je spomenutog čovjeka pronašla kod kuće. Putovnica mu je ukradena prije dvije godine dok je putovao Tajlandom, rekao je.

Talijansko ministarstvo vanjskih poslova u Rimu kazalo je da u zrakoplovu nije bilo Talijana premda se Maraldijevo ime nalazi na popisu putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Corriere Della Sera objavio je da je Maraldiju putovnica ukradena u Tajlandu prošlog kolovoza.

Vijetnamske ekipe za spašavanje koje tragaju za zrakoplovom Boeing 777 Malaysia Airlinesa koji je u subotu nestao na letu između Kuala Lumpura i Pekinga s 239 putnika i članova posade uočile su tragove goriva na površini mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vijetnamski zrakoplovi uočili su dvije mrlje goriva i stup dima oko 250 kilometara zapadno od otoka Tho Chu, ali još ne možemo potvrditi da to ima ikakve veze s nestalim zrakoplovom", rekao je doministar prometa Pham Quy Tieu. On je rekao da su u to područje, na kojem je pao mrak, poslani brodovi da dodatno istraže situaciju.

Kineski premijer Li Keqiang u međuvremenu je zatražio od malezijskih vlasti da i one nastave potragu za zrakoplovom u kojem su većina putnika bili kineski državljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Malezija je poslala nekoliko vojnih brodova i tri helikoptera u potragu za zrakoplovom Boeing 777-200ER, s kojim su kontrolori leta zabilježili zadnji kontakt kada je bio 120 nautičkih milja od malezijskog grada Kota Bharu, na istočnoj obali zemlje.

Francuska je ponudila da njena Agencija za istragu prometnih nesreća (BEA) pomogne u potrazi za nestalim zrakoplovom i eventualnoj istrazi ako se utvrdi da se dogodila nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijetnamski admiral Ngo Van Phat kazao je za Reuters kako bi se prema kalkulacijama koje su navele malezijske vlasti o kretanju zrakoplova, moglo zaključiti da se on ipak srušio u malezijskim teritorijalnim vodama, 152 milje daleko od obala otoka Tho Chu, ako se uzme u obzir brzina leta zrakoplova i posljednja poznata lokacija.

Image
Foto: AP

Malezijski avioprijevoznik Malaysia Airlines objavio je da će normalno nastaviti sa svim ostalim letovima kako je i predviđeno. Riječ je o agenciji koja je stekla reputaciju kao jedan od najboljih avioprijevoznika u azijsko-pacifičkoj regiji kada je u pitanju sigurnost zrakoplova i ukupna usluga unatoč nekim novijim financijskim problemima s kojima se suočava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodbina putnika nestalog malezijskog zrakoplova na liniji Kuala Lumpur-Peking ljutito je u Pekingu optužila malezijskog avioprijevoznika da ih drži u potpunom mraku u pogledu informacija o zrakoplovu, a i kineski državni mediji kritiziraju vrlo šturu objavu Malaysia Airlinesa koji nije potvrdio rušenje zrakoplova, već samo naveo da je zrakoplov nestao.

Rođaci putnika odvedeni su u jedan hotel u blizini pekinške zračne luke i ostavljeni da čekaju informacije od avioprijevoznika, no nikakve informacije ne pristižu, a nitko iz kompanije još se nije pojavio pred zabrinutim ljudima. U međuvremenu su se širile i glasine da se zrakoplov spustio u južni kineski grad Nanking što je kineska vlada opovrgnula, a kineski mediji javljali su da je možda riječ o vijetnamskom gradu Nanmingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ranije objavio Malaysia Airlines od 227 putnika u zrakoplovu najmanje njih 152 bili su Kinezi.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo