OBITELJI SE NISU POMIRILE / Za pronalazak crne kutije trebat će doza sreće

Objava da je malezijski Boeing koji je nestao prije 17 dana završio u Indijskom oceanu, nije umirila obitelji 239-ero putnika na kobnom letu. Ispred malezijske ambasade u Pekingu sukobili su se s policijom, tražeći dokaze na temelju kojih su njihovi najmiliji proglašeni mrtvima. Istodobno, potraga za nestalim avionom obustavljena je zbog lošeg vremena, a tragači kažu - ne tražimo iglu, nismo još našli ni plast sijena.

25.3.2014.
18:56
VOYO logo

Ljutnju i bijes nisu mogli skriti. Rijetko viđen javni prosvjed u Pekingu, ispred malezijskog veleposlanstva, završio je naguravanjem ogorčenih članova obitelji putnika na nestalom Boeingu s policijom.

Kineska policija formirala je živi zid oko ambasade, ali unutra su prosvjednike čuli - članovi obitelji žele dokaze da su tvrdnje o padu aviona u Indijski ocean istinite.

"Mi samo želimo istinu, a ako donosite zaključke bez pravih dokaza, samo na temelju analize satelitskih podataka, zašto uopće išta zaključuje? Zašto smatrate da nitko nije živ?", upitao je predstavnik članova obitelji putnika na nestalom letu Steven Wang.

Nakon objave da je avion pao usred Indijskog oceana, tisućama milja daleko od izvorne rute, vlast u Kuala Lumpuru detaljnije informacije danas ne nudi.

"Moj jedini problem je što nemam odgovor na pitanje koje obitelji žele znati - gdje su njihovi najmiliji i avion MH370. Dok ne pronađemo ostatke i potvrdimo da se radi o olupini MH370, vrlo teško će za obitelji ova priča završiti", tvrdi malezijski ministar prometa Hišamudin Husein.

A potraga, u međuvremenu usmjerena samo na južni dio Indijskog oceana, privremeno je obustavljena zbog lošeg vremena. A svi dosad uočeni objekti u moru, potvrđeno je, ne pripadaju letu MH370.

"Ne tražimo iglu u plastu sijena, jer još nismo definirali gdje je plast", tvrdi zamjenik zapovjednika australske vojske Mark Binskin.

Za pronaći crnu kutiju na vrijeme, prije nego joj nestane signala, tragačima će sada trebati i doza sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo