PROVJERA SVIH NAVODA / USKOK žurno zatražio dokumentaciju o 'slučaju Spačva'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta od Ministarstva financija Republike Hrvatske zatražio je žurno dostavljanje cjelokupne relevantne dokumentacije koja se odnosi na kupnju zemljišta tvrtke Spačva kako bi odlučio o daljnjem postupanju.

5.5.2014.
13:41
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Jutarnji list objavio kako je u posjedu četiri dokumenta koji potvrđuju da je Slavko Linić osobno donio i potpisao odluku na temelju koje je Ministarstvo financija izgubilo najmanje šest milijuna kuna, a ukupna šteta mogla bi se popeti čak i do 27 milijuna kuna, reagirao je i USKOK.

U priopćenju objavljenom na stranicama DORH-a piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povodom brojnih upita novinara vezanih za članak koji je pod nazivom „ Za oranicu vrijednu 6 milijuna kuna Linić dao 33, nije htio slušati Poreznu“ objavljen u Jutarnjem listu objavljujemo priopćenje o postupanju državnog odvjetništva. (5.5. 2014.).

Nakon objavljivanja navedenog članka Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta od Ministarstva financija Republike Hrvatske zatražio je žurno dostavljanje cjelokupne relevantne dokumentacije koja se odnosi na kupnju zemljišta tvrtke Spačva kako bi odlučio o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju", stoji u priopćenju na stranicama DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Linić je navodno u ime Ministarstva kupio zemljište tvrtke Spačva za 33 milijuna kuna iako mu je Porezna rekla da vrijedi samo šest milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo