kraj nagađanjima / Sada je i službeno: Grabar Kitarović je HDZ-ova kandidatkinja!

Na netom završenoj sjednici odlučeno je da će Kolinda Grabar Kitarović biti kandidatkinja HDZ-a na predsjedničkim izborima.

12.6.2014.
13:28
VOYO logo

Uoči prijevremenih izbora u Vukovaru za gradsko vijeće i gradonačelnika, HDZ je održao sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke, a navečer će bit održan i središnji predizborni skup HDZ-ove koalicije u Vukovaru.

Na netom završenoj sjednici odlučeno je da će Kolinda Grabar Kitarović biti kandidatkinja HDZ-a na predsjedničkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je ustvrdio kako je Hrvatska spremna za prvu ženu predsjednicu, rekavši kako je uvjeren da će Kolinda Grabar Kitarović to i postati.

Najavio je kako će Grabar Kitarović predizbornu predsjedničku kampanju započeti u rujnu nakon summita NATO-a. Prema njegovim riječima kampanja neće biti raskošna nego realna i afirmativna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolinda Grabar Kitarović bila bi idealna predsjednica koja neće biti fikus poput Josipovića koji se ne suprotstavlja i ne kritizira aktualnu vlast. Ona je idealna, bez komunisticke povijesti, na Tuđmanovu naslijeđu, a s izvrsnom karijerom. I k tome je žena", kazao je Karamarko.

Image

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović od 1992. do 1993. radila je kao stručni referent, a potom i stručna savjetnica u međunarodnom odjelu Ministarstva znanosti i tehnologije. Od 1993. do 1997. radi u Ministarstvu vanjskih poslova, kao savjetnica u Uredu zamjenika ministra, a potom i kao načelnica Odjela za Sjevernu Ameriku. U listopadu 1997. postaje diplomatski savjetnik, a potom i ministar savjetnik u Veleposlanstvu RH u Ottawi u Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od siječnja 2001. postaje ministar savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova. Na parlamentarnim izborima 2003. godine izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru, a u prosincu te godine imenovana je ministricom europskih integracija.

U siječnju 2005. godine postaje voditeljica Državnog izaslanstva za pregovore o pristupanju Europskoj uniji. Spajanjem Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva europskih integracija imenovana je ministricom vanjskih poslova i europskih integracija. Na dužnosti ministrice ostala je do siječnja 2008. godine. Za vrijeme njezinog mandata Republika Hrvatska započela je pregovore za članstvo u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović je 2011. postala pomoćnica glavnog tajnika NATO-a zadužena za javnu diplomaciju. Aktivno govori engleski, španjolski i portugalski, a pasivno talijanski, njemački i francuski. Udana je i majka dvoje djece.

Grabar-Kitarović bi službeno trebala biti predstavljena na izvještajnom saboru HDZ-a 17. lipnja u Lisinskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo