puna lista stradalih putnika / Ukrajina ima 'uvjerljive dokaze' o ruskoj ulozi u rušenju Boeinga

'Imamo uvjerljive dokaze da je taj teroristički čin počinjen uz pomoć Ruske Federacije. Možemo sa sigurnošću reći da su tim raketnim sustavom rukovali ruski državljani', izjavio je načelnik ukrajinske obavještajne službe Vitalij Naida.

19.7.2014.
18:00
VOYO logo

Ukrajina ima "uvjerljive dokaze" da je Rusija odigrala presudnu ulogu u rušenju malezijskoga putničkog aviona jer je pobunjenicima dala i raketne sustave i ljudstvo, objavilo je u subotu načelnik ukrajinske obavještajne službe VitalijNaida.

Ustvrdio je da službeni Kijev ima dokaz da su tri radarski navođena raketna sustava BUK-1, ili SA-11 ušla u Ukrajinu iz susjedne Rusije, zajedno s tročlanom posadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo uvjerljive dokaze da je taj teroristički čin počinjen uz pomoć Ruske Federacije. Možemo sa sigurnošću reći da su tim raketnim sustavom rukovali ruski državljani", rekao je na konferenciji za novinare.

Pozvao je Rusiju da preda imena i prezimena tih osoba kako bi ih u Ukrajini ispitali i rekao da su ta tri raketna sustava u međuvremenu vraćena u Rusiju te novinarima pokazao slike raketnih sustava na raznim položajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo za tri osobe koje su s ovim sustavima došle s ruskoga teritorija", rekao je.

Malaysia Airlines objavila punu listu stradalih putnika kobnog leta MH17

Image
Foto: Twitter

Kompanija MalaysiaAirlines objavila je punu listu stradalih putnika kobnog leta MH17, uključujući i 15 članova posade, a imena poginulih možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su i Ukrajina i Malezija optužili proruske separatiste da pokušavaju uništiti dokaze o navodnom zločinu na mjestu pada malezijskog zrakoplova, RIA javlja da su ukrajinski forenzičari počeli s istragom na mjestu pada aviona.

ChristopherMiller iz Kiev Posta javlja da je najmanje 60 tijela "spakirano" u crne vreće i čekaju transport te ističe da nitko ne zna kamo ih se odvozi.

Guardian piše da "istražna brigada" proruskih separatista uklanja tijela s mjesta nesreće, zasad se ne zna kamo ih odnose. Kasnije se pojavila informacije da su tijela prenesena u Donjeck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinska vlada: 'Otkažite kreditne kartice žrtava!'

Image
Foto: AP

Žrtve, Pad malezijskog zrakoplova

Ukrajinska vlada priopćila je kako je primila informacije o pljački raznih predmeta, uključujući novac i nakit, te je pozvala rodbinu da otkažu kreditne kartice žrtava.

Ekipa CNN-a koja se nalazi na mjestu događaja nije zabilježila znakove pljačke ni da su pobunjenici prekapali po predmetima.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo