poplave zbog kiše / Vatrogasci imali više od 100 intervencija u Zagrebu

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL/Ilustracija

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima odradili su sinoć preko 100 intervencija ispumpavanja vode.

27.7.2014.
10:56
Goran Jakus/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Zbog grmljavinskog nevremena i obilnih padalina, koje su sinoć zahvatile područje Zagreba, vatrogasci su imali više od sto intervencija ispumpavanja vode, najviše u istočnom dijelu grada kao i u slučaju nevremena prije mjesec dana, doznaje se danas u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

To nije prvi put da strada taj dio grada jer ondje nije riješen problem odvodnje, grabe i kanali imaju mali kapacitet, nemaju dobar protok, pa voda s ceste navire najprije u dvorišta, a potom u podrume i stanove, kažu u zagrebačkoj vatrogasnoj postrojbi, koja obično tijekom nevremena ima između 200 i 300 poziva, a stigne odraditi stotinjak intervencija, ponajviše uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je bilo pogođeno područje Sesvetskog Kraljevca i Dubrave gdje bi se, upozoravaju, problem s odvodnjom i kanalizacijom trebao rješavati sada, kada je suho vrijeme jer će se isti slučaj zasigurno ponoviti kod iduće jače kiše.

Na terenu je bilo 15 ekipa dobrovoljnih vatrogasaca, dvije ekipe profesionalnih vatrogasaca, tri ekipe Vodopskrbe i odvodnje i jedna ekipa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim problema s poplavljenim objektima, intervenirali su kod uklanjaja dijelova otpalih krovova te stabala i grana s ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo