čak 409 povoljnih stanova / U Splitu počinje najveća gradnja POS stanova

Image
Foto: RTL

Krajem ovog mjeseca u Splitu će započeti gradnja 409 POS-ovih stanova.

27.7.2014.
13:20
RTL
VOYO logo

U Splitu će 31. srpnja početi najveća gradnja društveno poticanje stanogradnje u Hrvatskoj u kojoj će biti izgrađeno 409 stanova na gradskim lokacijama Kila 3 i Kila 4, priopćeno je jutros iz gradske uprave.

Društveno poticana stanogradnja (POS) u Splitu je ponovno aktualizirana prije godinu dana kada je aktualni gradonačelnik Ivo Baldasar zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) krenuo u realizaciju tog projekta. U proteklih godinu dana odrađen je natječaj i utvrđena Lista reda prvenstva, te prikupljena sva potrebna dokumentacija i potpisani ugovori kako bi mogla započeti realizacija projekta predvidive investicijske vrijednosti od 284 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam što sljedeći tjedan započinje najveća gradnja POS-a u Hrvatskoj. Rješavanje stambenog pitanja osnova je egzistencijalne sigurnosti svakoga građanina. Split je jedan od najpoželjnjijih gradova za življenje i s najvećim tržišnim cijenama. POS će omogućiti stotinama obitelji iz Splita da riješe svoje stambeno pitanje po povoljnim cijenama. Zahvaljujući ovom projektu te mlade obitelji sada mogu ostati u Splitu i tu riješiti svoje stambeno pitanje", izjavio je u priopćenju zamjenik splitskoga gradonačelnika Goran Kovačević.

Na lokaciji Kila 3, prema projektu Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanića, gradit će se 206 stanova, tri poslovna prostora te 325 garažnih parkirnih mjesta i jedna trafostanica, a ukupna neto korisna površina je 19.045,64 metra četvorna. Rok građenja je 456 dana, a moguće useljenje predviđa se u prosincu 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvidiva investicijska vrijednost iznosi 149 milijuna kuna od čega je 47 milijuna kuna poticajnih sredstava RH. Ugovorom između Grada Splita i APN-a Grad se obvezao urediti pristupne prometnice i opskrbiti infrastrukturom i priključcima buduću zgradu.

Na lokaciji Kila 4 izgradit će se 203 stana, jedan poslovni prostor, 256 garažnih parkirnih mjesta i 80 parkirnih mjesta te jedna trafostanica, ukupne neto korisne površine 16.653,78 metara četvornih. Rok za izgradnju na toj lokaciji je 730 dana, a moguće useljenje u lipnju 2016. godine. Predvidiva investicijska vrijednost je 135 milijuna kuna ,od čega je 44 milijuna kuna poticajnih sredstava RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na toj lokaciji obvezu uređenja pristupnih cesta, infrastrukture i priključaka preuzeo je ponuditelj zemljišta tvrtka Kila Zapad s kojom je APN u prosincu prošle godine sklopio ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektne dokumentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo