OPSEŽNA POTRAGA / Zagrepčanina nestalog u moru kod Visa traže i avionom

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL/Ilustracija

Prema supruzinim riječima, prijatelj je Antu Simonellija sreo u utorak oko 14,30 i Ante mu je rekao da će ići na Pličinu gdje je dubina mora 11, 12 metara. Jučer oko 20 h pronađen je Antin gliser na toj Pličini.

6.8.2014.
10:31
Filip Brala/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

AnteSimonelli (42) iz Zagreba nestao je jučer dok je ronio na istočnoj strani otoka Visa. Inače iskusni podvodni ribolovac krenuo je u 13,15 sati na ronjenje s otočića Budikovca. Trebao se vratiti oko 15 sati.

Prema supruzinim riječima, prijatelj ga je sreo oko 14,30 i Ante mu je rekao da će ići na Pličinu gdje je dubina mora 11, 12 metara. Jučer oko 20 h pronađen je Antin gliser na toj Pličini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odijelu je pa može izdržati hipotermiju, a problem bi mogla bit jedino dehidracija. Moguće je da ga je odnijela struja jer je jako puhalo budući da je tamo otvoreno more.

Image
Foto: RTL

Ante Simonelli

Nacionalnu središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) je nakon 20,52 sati pokrenula koordiniranu akciju traganja i spšavanja na moru sa splitskom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom te Obalnom stražom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S dva plovila pomorske policije i plovilom Lučke kapetanije za nestalim se roniocem tragalo sinoć do poslije pola noći, a u potragu koja je nastavljena jutros u 4 sata Središnjica je uključila i zrakoplov Obalne straže tipa „pilatus“, koji nadlijeće područje nestanka od jutros u 7 sati.

Supruga moli sve da obrate pozornost na podrućju između Hvara, Korčule i Lastova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo