srušila se nakon amputacije / Čistačica asistirala na operaciji u bjelovarskoj bolnici!

Image
Foto: RTL

'Od samog ulaska u operacijsku salu, kamo nikada nisam ušla tijekom operacije, bilo mi je slabo. Kad je liječnik počeo rezati nogu pacijenta koju sam ja držala, srušila sam se na pod', ispričala je 46-godišnja čistačica.

26.8.2014.
13:35
RTL
VOYO logo

Čistačica LidijaMraz iz Bjelovara (46) poslala je pismo Ministarstvu zdravlja kako bi ispričala svoju nevjerojatnu priču.

Mraz je, naime, bila pozvana asistirati pri operaciji.  "Od samog ulaska u operacijsku salu, kamo nikada nisam ušla tijekom operacije, bilo mi je slabo. Kad je liječnik počeo rezati nogu pacijenta koju sam ja držala, srušila sam se na pod".

"Bila sam na Odjelu ortopedije kao zamjena jer inače radim na Odjelu kirurške urologije i za 27 godina koliko radim nisam doživjela da me netko pozove u salu tijekom operacije, a kamoli da pridržavam dijelove tijela pacijenata", priča Lidije, a prenosi Glas Slavonije.

O ovom je događaju obavijestila SpomenkuAvberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, koja joj je, tvrdi, pojasnila kako kao nemedicinsko osoblje u operacijsku salu za vrijeme zahvata ne smije ući.

Sanacijski upravitelj osječkog KBC-a SašaLamza na optužbe odgovara kako se situacije kao što je ulazak nestručne osobe u salu, mogu dogoditi iznimno ako je takav slučaj prešućen upravi i napravljen mimo znanja i protokola.

"Imamo instrumentarke, dovoljno asistenata i liječnika i takvih situacija u osječkoj bolnici nema. Osim toga, raspisivali smo natječaje za popunjavanje broja sestara, naše instrumentarke prolaze edukaciju i nema razloga da nemedicinsko osoblje radi bilo koji medicinski posao. Inače, izjavu prim. StjepanaGrabovca, sanacijskog upravitelja OB Bjelovar, koji kaže da se takve situacije događaju i u drugim hrvatskim bolnicama, smatram neprimjerenom", rekao je Lamza.

Prim. Grabovac, kako prenosi Magazin bjelovarsko-bilogorski, potvrdio je da je Lidija Mraz bila pozvana da pomogne držati nogu pacijenta, ali i da su slični primjeri postali uobičajena praksa u svim hrvatskim bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo