stanari prosvjedovali / 'Pa šta je ovo? Mesnička sada izgleda kao poletno-sletna staza!'

Image
Foto: Screenshot (YouTube)

'Ulica je prekrasna. Zašto se bunite?', uzrujala se jedna od susjeda, a gradonačelnik Milan Bandić samo je kratko poručio nezadovoljnicima da će, nađu li još dva stanara koja se bune, ugasiti katedioptere.

4.10.2014.
10:10
Screenshot (YouTube)
VOYO logo

Obnovljena Mesnička ulica te Streljačka i Ulica Tituša Brezovačkog otvorene su u petak navečer za promet nakon ljetnih radova tijekom kojih je, osim uređenja kolnika i pločnika te postavljanja nove javne rasvjete i katedioptera, rekonstruirana i komunalna infrastruktura: vodovodna i električna mreža te plinovod.

 "Pa šta je ovo? Mesnička sada izgleda kao poletno-sletna staza", komentirao je jedan od nekolicine stanara Mesničke i okolnih ulica koji su nezadovoljni što su između kolnika i pločnika, umjesto uobičajenih rubnjaka, sada postavljeni ležeći solarni katediopteri, odnosno žmigajuće lampice. "Ove ultramoderne led diode ne idu na starinu i ovakav ambijent", složio se i drugi stanar koji je, kako kaže, preživio već treću obnovu ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulica je prekrasna. Zašto se bunite?", uzrujala se njihova susjeda, a gradonačelnik MilanBandić samo je kratko poručio nezadovoljnicima da će, nađu li još dva stanara koja se bune, ugasiti katedioptere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan obavljenim radovima, Bandić je izvijestio kako su tijekom 3,5 mjeseca radnici poslagali 200.000 kocki, koje ukupno teže tri milijuna kilograma, a postavljeni su katediopteri koji preko dana akumuliraju svjetlo i svijetle po noći.

"Radovi su potrajali, no to je pimplav posao pa je bolje da smo to obavili polako i kako treba, a ni susjedi nisu puno jamrali", dodao je i najavio da je sada, "kad su popeglali Mesničku", na radu Radićeva ulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je nedavno uređena Bakačeva ulica, Kurlečeva i Stara Vlaška, a nakraju će, kaže, morati urediti i Jelačić plac. "Kad radimo u Resniku i u Kozari putevima, moramo i u centru", dodao je Bandić.

"Nadam se samo da u Mesničkoj neće ispasti koja kocka. Zamislite kako bi neki bili sretni da ovdje ispadnu tri kocke!", kazao je gradonačelnik Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost radova je 9,72 milijuna kuna, bez PDV-a, s tim da je Grad Zagreb bio investitor rekonstrukcije prometnica s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, po idejnom rješenju arhitekta Branka Silađina, a Zagrebački holding - podružnica Vodoopskrba i odvodnja - finacirala je izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda, dok je Gradska plinara Zagreb investirala izgradnju plinovoda.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo