afera zagreb tower / Zmajlović i dalje brani ured s kupaonicom: 'To nije luksuz'

Proračun je dovoljno bogat da financira selidbu Ministarstva zaštite okoliša u luksuzne urede u neboderu u zagrebačkom poslovnom središtu. Ministar Zmajlović otvorio je novinarima stare i nove prostore, ali uvjeravanja da ministrova kupaonica s kadom nije luksuz, prepustio je glasnogovornici.

14.10.2014.
18:54
VOYO logo

U ministrovoj novoj kupaonici, završni radovi privode se kraju. Povezana je direktno s njegovim uredom na 22. katu privatnog nebodera i sa sobom za sastanke, iz koje se pruža prekrasan pogled na Zagreb.

Već za mjesec dana tamo će se kupati ministar okoliša, Mihael Zmajlović. U ministarstvu kažu kako to nije kupaonica, nego sanitarni čvor s tušem i da je svaki moderan uredski prostor opremljen na ovaj način.

No, ministar se nije pojavio pred kamerama, već je poslao svoj PR tim da objasni novinarima njihovu službenu definiciju kupaonice.

"Sanitarni čvor s WC-om i umivaonikom svakako nije kupaonica. A ako se u njemu nalazi i tuš, to ne predstavlja luksuz", rekla je glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Dijana Sušac.

Tuš ili kada – uskoro bi moglo postati nevažno – jer cijeli posao preseljenja navodno je pod istragom USKOK-a. Ministarstvo je potpisalo tajni ugovor o najmu ovog prostora, a tajnost je opravdalo potrebom da zaštiti cijene svog najmodavca u odnosu na konkurenciju. Iako ponavljaju da su ukupni troškovi najma smanjeni s 9,7 na 6,3 milijuna kuna, kad se zbroji održavanje i PDV, novi troškovi su navodno duplo veći.

"Ne znam otkud proizlaze ti navedeni podaci, za sada nemamo podataka o istrazi USKOK-a", tvrdi glasnogovornica Sušac.

Opovrgavaju da su obmanuli javnost i kažu da su i porez i održavanje u ta 6,3 milijuna.
Preseljenje bi moglo biti pod istragom i jer će u ovaj ured, kao direktor Fonda za zaštitu okoliša, useliti i Sven Muller, koji radio je i u tvrtkama Porr Hrvatska te Stipić Grupa - investitorima Zagreb Towera. Za RTL poručuje da s time nije imao veze.

Na pitanje je li preseljenje bilo njegova incijativa i je li pogodovao pri preseljenju, Muller kaže: "Nikako, potpuno nerazumno bi bilo da ja s funkcije direktora Fonda pogodujem bilo kome."

Bivšoj ministrici zaštite okoliša, Mireli Holy, nije jasno zašto se trebalo u najam kod privatnika.

"Ja sam htjela da ministarstvo ostane  tamo gdje je bilo, na Trgu Francuske republike", kaže Holy.

Na ovom, još uvijek aktualnom i nimalo derutnom uredu ministra, u zgradi koju ministarstvo iznajmljuje od grada Zagreba, mnogi drugi ministri bi mu pozavidjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo