'SASTANAK' NA ORANICAMA / 'Da , ja sam Bandićev odvjetnik, idem upravo k njemu na policiju'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Odvjetnik Krešimir Krsnik potvrdio je večeras da on zastupa privedenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

19.10.2014.
19:39
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Podsjetimo, Milan Bandić je popodne navodno uhićen zajedno s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem i vlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom zbog sumnje u više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada.

"Da, ja sam njegov odvjetnik, idem upravo k njemu na 'Oranice'", kazao je za Hinu Krsnik večeras nešto iz 19 sati. Oranice su kolokvijalni naziv za sjedište Policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ali i mjesto gdje se usmnjičenici predaju pritvorskom nadzorniku.

No, Krsnik nije mogao potvrditi je li Bandić i formalno uhićen ili je kod policije na razgovoru.

Po pisanju medija, zagrebačka policija danas je, po nalogu Uskoka, uhitila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petar Pripuz zbog sumnje u više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada.

Iz policije se još ne mogu dobiti informacije tko je uhićen, a iz MUP-a su na svojim internetskim stranicama objavili kako je više osoba uhićeno nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu. Istraživanje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koordinirali su ga DORH i Uskok.

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje te će one u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku, navode u MUP-u i dodaju kako će kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

I Uskok je na svojim internetskim stranicama kratko objavio isti tekst kao MUP.

Glasnogovornica gradonačelnika Bandića Martina Šušnjara izjavila je Hini kako nema informacije o eventualnom uhićenju Bandića, rekavši da je gradonačelnik danas popodne brao mahune u svom vrtu na Savici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo