NIŠTA OD PANTOVČAKA / Klemm odbio Josipovićev poziv: 'Očekujemo da predsjednik dođe ovdje'

Jedan od organizatora prosvjeda pred Ministarstvom branitelja Josip Klemm odbio je poziv Ive Josipovića da prosvjednici dođu na razgovor u Ured predsjednika. 'Očekujemo da predsjednik dođe ovdje u 18 sati', poručio je.

24.10.2014.
14:19
VOYO logo

Predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i jedan od organizatora prosvjeda pred Ministarstvom branitelja Josip Klemm odbio je danas poziv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića da prosvjednici dođu na razgovor u Ured predsjednika, te je umjesto toga pozvao Josipovića da dođe među njih danas u 18 sati.

Josipović je izjavio da je spreman biti medijator između Ministarstva branitelja i prosvjednika koji već peti dan na platou pred Ministarstvom traže smjene ministra Predraga Matića i njegove zamjenice i pomoćnika, te ih je pozvao u svoj Ured, istaknuvši kako je bitno da postoji komunikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da Predsjednik dođe ovdje u 18 sati, nema razloga da s njim ne razgovaramo kao što smo i dosad razgovarali, čak dapače bit će nam drago da se nakon pet dana predsjednik države sjetio da hrvatski branitelji postoje", rekao je Klemm novinarima dodavši kako je bolje da Josipović dođe pred Ministarstvo nego da 100-postotni ratni vojni invalidi idu na Pantovčak.

Pogledajte kako je ministar Matić došao i prošao pored prosvjednika

Podsjetimo, predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas da je spreman biti medijator između Ministarstva branitelja i prosvjednika koje je pozvao u svoj Ured, istaknuvši kako je bitno da postoji komunikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Bitno je imati komunikaciju. Očito je da je ovaj posljednji slučaj rezultat možda i lošije komuniacije. Volio bih, a poslao sam i poziv braniteljima, da dođu u moj Ured da razgovaramo. Ako treba, spreman sam - kako je to bilo i kod nekih drugi protesta - biti određeni medijator u svemu tome i vidjet ćemo što će se dalje događati", rekao je Josipović.

Upitan za komentar tvrdnji branitelja da oni ne mogu doći u njegov Ured, Josipović je odgovorio da to nije čuo, ponovivši da njegov poziv branitelji imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stopostotni ratni invalidi Domovinskoga rata i hrvatski branitelji i proteklu noć ostali su prosvjedovati, prenoćivši ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, tražeći smjenjivanje ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika, a ministar Matić došao je jutros na posao u Ministarstvo kroz glavni ulaz neometan od prosvjednika.

Jučer su ratni invalidi i branitelji ispred Ministarstva održali komemorativni skup u čast umrle pripadnice 2. gardijske brigade "Gromovi" Nevenke Topalušić, a duž Savske ulice prosvjednici i građani zapali su svijeće u njenu počast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon komemoracije predsjednik Udruge specijalne policije Omege Zoran Maras izjavio je novinarima da će prosvjednici ostati pred Ministarstvom branitelja sve do smjene ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo