KOLINDA PREDSTAVILA PROGRAM / 'Bolje novi izbori nego još godinu dana ove nesposobne Vlade!'

Program se zove "Za bolju Hrvatsku", a autorica mu je sama Kolinda Grabar Kitarović koju voditelj predstavljanja Oliver Mlakar predstavlja iskljčcivo kao "buduću hrvatsku predsjednicu".

11.11.2014.
11:42
VOYO logo

Više od dvije tisuće pristaša dočekalo je kandidatkinju HDZ-a KolinduGrabarKitarović u dvorani hotela Westin gdje predstavlja izborni program. Mladež HDZ-a preko pola dvorane razvila je hrvatsku zastavu.

Program se zove "Za bolju Hrvatsku", a autorica mu je sama Kolinda Grabar Kitarović koju voditelj predstavljanja OliverMlakar predstavlja iskljčcivo kao "buduću hrvatsku predsjednicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz aplauz Kolindi, najveći je pljesak u dvorani nastupio kad se pozdravljalo nazočne generale.

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović

"Glavni razlog kandidature je teško gospodarsko i političko stanje. Hrvatska ide u krivom smjeru, u Hrvatskoj je kriza teža nego drugdje jer ima nesposobnu vladu i predsjednika koji u pet godina nije napravio ništa. Treba nam optimizam i novo zajedništvo. Neću dopustiti novi egzodus iz Hrvatske. Bit ću predsjednica koja će raditi u korist svih građana, a ne političkih elita. Zelim s vama podjeliti optimizam i vjeru u budućnost Hrvatske. Hrvatska ima sve pretpostavke za razvoj i napredak.
Ne može mi nitko tvrditi da je normalno da smo danas na dnu svih ljestvica u Europi,  mi možemo bolje. Za razliku od sadašnjeg predsjednika i vlade koji su podjelili Hrvatsku po ideološkoj osnovi, ja ću okupljati. Ne trebaju nam novi temelji ni novi ustav ni druga republika, temelji Hrvatske su čvrsti i utemeljeni u Domovinskom ratu i politici FranjeTuđmana", poručila je s govornice HDZ-ova kandidatkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović

"Inicijativa IveJosipovića za promjenu Ustava je obmana kao što je bila i nova pravednost. Josipovića pitam odakle mu pravo tražiti nove ovlasti kad ni postojeće nije koristio. Možete li navesti i jedan potez Josipovića kojega ćete se sjećati nakon ovog mandata? Sjećate ga se samo po tome što nikad kad je trebao nije imao stav! Hrvatska si ne može više priuštiti neodlučnost", rekla je Grabar Kitarović.

"Ne treba nam novi Ustav koji će povećati ovlasti predsjednika, predsjednik u RH ima sve potrebne ovlasti. Petogodišnja pasivnost odlazećeg predsjednika spram vlade pokazuje njegovu nezainteresiranost za nacionalne interese, a zaštitu isključivo političkih probitaka vlade čime krši svoje ustavne obveze! Moj prvi predsjednički potez bit će sazivanje sjednice Vlade. Da je Ivo Josipović sposoban i odlučan predsjednik kakvim se predstavlja - tražio bi sazivanje sjednice Vlade pa i pod cijenu opoziva premijera jer bolje novi izbori nego još godinu dana ove nesposobne Vlade", jasna je bila Kolinda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću se libiti lupiti šakom o stol i pozvati na odgovornost premijera i prozvati bilo kojeg ministra", poručila je vladajućima.

"Činjenica da Vlada nije uspjela povući tolike novce iz fondova EU ravna je pronevjeri tog novca! Protiv sam monetizaciji! Zalažem se za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa jer Hrvatska gubi bar 135 milijuna eura godišnje jer ga nije aktivirala", rekla je HDZ-ova kandidatkinja i predstavila drugu točku programa - socijalnu stabilnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović

"Apsolutno ne prihvaćam da danas u Hrvatskoj i jedno dijete može biti gladno - to je nedopustivo! Trazit ću da se nađe način da RH plaća obrok u školama djeci kojoj roditelji to ne mogu platiti", kaže.

"Treća je točka programa: nacionalna sigurnost i obrana za sigurnu i jaku Hrvatsku.
Gospodarska kriza često generira i sigurnosnu. Razvijat ću novi sustav "Domovinske sigurnosti". Kao vrhovna zapovjednica vratit ću dostojanstvo hrvatskim oružanim snagama! Ustrajat ću na istrazi svih nepravilnosti u remontu vozila, letjelica itd. i neću tolerirati povezanost s bilo kakvim koruptivnim radnjama. Vratit ću i zaštiti dostojanstvo hrvatakih branitelja i Domovinskog rata! Rehabilitirat ću i vratiti dostojanstvo umirovljenim generalima koji su prisilno umirovljeni 2000.godine. Treba vratiti dostojanstvo braniteljima koji u Savskoj prosvjeduju. Da sam danas predsjednica svali dan bi s njima razgovarala i trazila rješenje jer je nedopustivo da zimu dočekaju u tim uvjetima", rekla je Kolinda i prebacila se na četvrtu točku programa - pravna drzava i ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zalažem se za nultu stopu korupcije, a posebnu pozornost obratit ću na zloporabe policije i sigurnosnog aparata. DORH ima obvezu da se istrage ne provode selektivno", jasna je Grabar Kitarović.

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Peta točka je vanjska politika i diplomacija za jaču Hrvatsku. Hrvatska danas nema koherentnu vanjsku politiku, zatvorili smo se u vlastito dvorište, šaljemo zbunjujuće poruke, svađamo se s prijateljima i saveznicima! Jedan od najvažnijih vanjsko političkih ciljeva je zaštita hrvatskog naroda u BiH. Tamo su potrebne ustavne promjene kako bi se osigurala ravnopravnost sva tri naroda. Vrijeme je da se definira granica na Dunavu. Neću više dozvoliti da hrvatska diplomacija bude poligon za sklanjanje podobnih kadrova. Svi mi zaslužujemo bolju Hrvatsku! Neću biti predsjednica niti jedne politicke stranke, neću biti na daljninski upravljač bilo koga, neću bježati od odgovornosti - bit ću vaša predsjednica!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 47 minuta govora ispraćena je pljeskom i skandiranjem "pobjeda, pobjeda".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo