HZZO OBJAVIO REZULTATE / Ovo su najuspješnije hrvatske bolnice!

Požeška opća bolnica,dakle, najbolja je bolnica u Hrvatskoj, kaže netom završena prva hrvatska top-lista bolničkih ustanova po pet praćenih kriterija uspješnosti i kvalitete.

11.11.2014.
12:52
VOYO logo

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje predstavio je danas rezultate ocjenjivanja uspješnosti bolnica. Najbolje ocjene po pet kriterija tako ima Opća županijska bolnica Požega.

Požeška opća bolnica,dakle, najbolja je bolnica u Hrvatskoj, kaže netom završena prva hrvatska top-lista bolničkih ustanova po pet praćenih kriterija uspješnosti i kvalitete, a slijedi zagrebački KB Sveti Duh, bolnice u Slavonskom Brodu i Čakovcu, KBC Split, bolnica u Koprivnici, Šibeniku, Varaždinu i Zadru, potom KBC Sestre milosrdnice dok je KBC Zagreb na 12. mjestu. Podaci se odnose na prvih devet mjeseci ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HZZO

Premda se očekivalo da će na vrhu liste biti neki od kliničkih bolničkih centara koji slove kao krovne zdravstvene ustanove, 'pobjednik' je ipak županijska OB Požega.

Rangiranje je u 28 hrvatskih bolnica krenulo s pet kriterija, a potom će se njihov broj postepeno širiti. U prvom ‘naletu’ prikupljali su se podaci o pokazateljima učinkovitosti i to ‘obrtaj’ pacijenta po krevetu odnosno broj slučajeva koji se tijekom godine liječi po jednom bolničkom krevetu. Drugi kriterij je bio ukupan broj specijalističkih kreveta po liječniku.

Postepeno će se uključiti još sedam kriterija, među kojima i broj zaposlenih po postelji, ali i prosječno trajanje liječenja kao i broj dana ležanja u bolnici po jednom pacijentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo