SKANDAL ŠIROKIH RAZMJERA / 'Zaprepaštena sam da Haag ne reagira na Šešeljeve prijetnje?!'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell/Montaža

'Nedopustivo je da vlast u državi koja želi ući u Europsku uniju mlako ili nikako ne reagira na veličanje velikosrpske ideje', izjavila je Jadranka Kosor koja je zaprepaštena i nereagiranjem Haškog suda.

19.11.2014.
11:40
Patrik Macek/Pixsell/Montaža
VOYO logo

Nakon skandaloznih izjava ratnog zločina Vojislava Šešelja, novinarima se u Saboru obratila nezavisna Jadranka Kosor rekavši kako je nelogično, ako će o tom incidentu raspravljati Europski parlament, da o njemu ne raspravlja i Hrvatski sabor.

"Srbija ima obveze prema poglavlju 23... Na inicijativu predsjednika Ive Josipovića Europski će parlament raspravljati o tom problemu i nelogično je da hrvatski parlament o tome ne raspravlja. Sabor treba donijeti deklaraciju u kojoj će podsjetiti  Srbiju na njezine obveze", rekla je Jadranka Kosor u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedopustivo je da vlast u državi koja želi ući u Europsku uniju mlako ili nikako ne reagira na veličanje velikosrpske ideje. Deklaraciju treba poslati i u Haag te izvršiti pritisak na glavnog tužitelja Haškog suda a koji je rekao da se neće žaliti (na odluku o Šešeljevom puštanju na slobodu op. nov.)", dodala je nezavisna zastupnica te podsjetila na slučaj generala Mladena Markača.

"Markača je sud vratio u Haag samo zato jer je bio u lovu. Zaprepaštena sam da Haški sud ne reagira na to što Vojislav Šešelj prijeti susjednoj državi koja je članica Europske unije i UN-a. Čovjek koji može tako prijetiti i talambasati - sigurno nije u tako kritičnom stanju", istaknula je Kosor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručila je da za "Srbiju i pregovore s EU, u najmanju ruku, moraju vrijediti isti kriteriji kao i za Hrvatsku i europske institucije su trebale i same reagirati". 

"Vjerujem da bi ova tema mogla biti ona na kojoj bi se mogao postići konsenzus i oko koje bi se mogli složiti u ovom predizbornom političkom ludilu...", zaključila je Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo