glogoški oštro po premijeru / 'Ne bih ništa molio čovjeka koji nije imao hrabrosti uzeti pušku u ruke!'

'Ja nikoga ne molim za nikakve sastanke, molim samo jednu osobu... Onoga koji nije imao hrabrosti uzeti pušku u ruke ne bih nikada molio', poručio je oštro Đuro Glogoški.

4.1.2015.
14:01
VOYO logo

Predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida ĐuroGlogoški lažima je nazvao tvrdnje premijera ZoranaMilanovića da ga je on (Glogoški) 12 dana nakon početka braniteljskog prosvjeda posjetio u Vladi te ga zamolio da o tome šuti, a zbog takvih i sličnih laži, u ponedjeljak će se obratiti javnosti i objasniti tko je posredovao njihovom zajedničkom sastanku.

"Ja sam rekao da premijer laže, sve o tome ću reći sutra, ono što je zanimljivo da je to bio baš jučerašnji dan njegove izjave, na dan kada sam ranjen prije 23 godine, znači on govori o čovjeku koji je prije 23 godine sjeo u invalidska kolica, koji je dao svoje zdravlje za hrvatsku domovinu koji i danas sjedi u invalidskim kolicima, dok on istovremeno nije imao hrabrosti stati u obranu domovine i uzeti pušku u ruke", izjavio je za RTL Glogoški.

Upitan o spornom sastanku, Glogoški je odgovorio kako je se on dogodio, no ne onako kao što je to rekao premijer. "Nisam ja tražio taj sastanak, sutra ću govoriti o tome tko je posredovao, na čiju je inicijativu predložen, koliko je trajao i što je premijer na kraju rekao", dodao je, negirajući da je Milanovića za isti molio.

"Ja molim samo jednu osobu... Onoga koji nije imao hrabrosti uzeti pušku u ruke ne bih nikada molio", poručio je oštro.

"Iza nas ne stoji niti jedna politička opcija, ovdje smo 77. dan, zar bi stvarno netko mislio da bi stopostotni invalidi koji su bez nogu, ruku 77 dana bili ovdje na zimi, na zimi kojoj su nas ostavili predsjednik Vlade, predsjednik Sabora, predsjednik RH, zbog nečijih političkih interesa? U pitanju je samo domovina i hrvatski narod. Svatko tko god dođe s dobrom namjerom u ovaj šator dobro je došao. Ovdje u braniteljskoj populaciji imamo različitih političkih opcija, branitelji koji su u HDZ-u, koji su u SDP-u, u HSLS-u, u HSP-u, koji su kod Bandića, koji su kod Josipovića i na njima je da odluče kome će skandirati, kome ne. Sjetimo se kad je predsjednik Josipović došao da mu se također pljeskalo ovdje", komentirao je Glogoški euforično skandiranje za vrijeme posjeta Kolinde Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović: Glogoški me je molio da ne otkrijem da je bio kod mene

Image

Zbog Milanovićevih tvrdnji da je o susretu s Glogoškim šutio dva mjeseca jer ga je molio da to ne kaže, koje je u subotu navečer iznio u novogodišnjem intervjuu RTL-u Danas, Glogoški je za ponedjeljak u 11 sati najavio konferenciju za novinare, u šatoru ispred Ministarstva branitelja gdje branitelji prosvjeduju od sredine listopada.

Milanović je za RTL rekao kako je Glogoški sa suprugom u Banske dvore 30. listopada primljen službeno, na vlastiti zahtjev, te da je s njim u Uredu predsjednika Vlade razgovarao više od jednoga sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam mu: 'Pomozite mi da vam ugodimo', jer nije mi jasno što hoće. Što je bilo dalje, vidjeli ste. To nisu poštene namjere. Nakon što smo povukli dva zakona iz Sabora, samo da im taktički pomognemo, oni su ostali ondje da bi mogli dočekati Novu godinu s HDZ-ovom predsjedničkom kandidatkinjom", kazao je Milanović.

Upitan što Vlada te ministri branitelja i obrane Predrag Matić i Ante Kotromanović mogu učiniti da prestane braniteljski prosvjed, premijer je rekao da za to nije odgovoran on, nego HDZ. "To je HDZ-ovo maslo. To je sve pozornica i to je sve dio predstave. To je sinopsis i scenarij HDZ-a za predsjedničke izbore. I gledamo rasplet", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo