traže hitnu osudu / Službena prijava protiv govora mržnje HDZ-ovih pristaša

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U ponedjeljak je u prostorijama HND-a održana press konferencija na kojoj su Goran Beus Richembergh i Sandra Petrović Jakovina upozorili na problem govora mržnje na društvenim mrežama od strane pristaša HDZ-a.

5.1.2015.
13:38
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Goran Beus Richembergh i Sandra Petrović Jakovina u ponedjeljak su u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva održali press konferenciju na kojoj je glavna riječ bila govor mržnje koji dolazi od pristaža HDZ-a.

Podsjetimo, kontroverzne objave tiču se statusa na Facebooku od strane Rosinde Đukić, bliske prijateljice predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, statusa koji je osvanuo na stranicama Varaždinske HDZ-ove mladeži, te objave HSP-ova člana Joze Balića u kojoj prijeti svim članovima svoje stranke koji su glas dali Ivi Josipoviću.

"Odnos HDZ-a prema medijima pokušaj je povratka u 90-e godine. Na jednom stranačkom skupu svatko pod HDZ-om može govoriti što hoće, ali ovako javno ne", rekao je Beus , a kasnije se dotaknuo i govora mržnje koji se po njemu dogodio na najgorem mjestu, na državnoj televiziji, te o ispadu Rosande Đukić.

"Najnoviji ispad Rosande Đukić od 26.12. samo je nastavak njene šovinističke kampanje. Kolindin se stožer od njega ogradio tek noćas, nakon punih 10 dana, Kolinda je to morala učiniti i prije. Uostalom, već se ogradila od varaždinske mladeži, a sada i od prijateljice iz Rijeke, hoće li se na kraju ograditi od cijele stranke", pitao se Beus.

Sandra Petrović Jakovina nakon njega je istaknula kako je DIP-u upućena službena prijava protiv govora mržnje zbog navedenih istupa na društvenim mrežama.

"Tražimo da se ovakvim govorima stane na kraj i da se više ne ponavljaju. Mi se grozimo ovakve retorike'', rekla je Jakovina.

Beus je naglasio kako će od odgovornih tijela zatražiti hitnu osudu i zakonom predviđene korake.

"Znamo da je predizborna kampanja vrijeme povišenih tonova i neprimjerenih izjava, ali ovdje se ne radi o komentarima građana nego o službenim odgovornim osobama, a nijedna od njih još nije sankcionirana. U SDP-u bismo u ovakvom slučaju sankcionirali naše članove, a isto tražimo i od HDZ-a'', zaključio je Beus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo