KRŠ NA AUTOPUTU / Objavljene snimke Čačićevog sudara

Video Čačićevog udesa, u kojem je jedna osoba smrtno stradala, osvanuo je na YouTubeu. Šef HNS-a bi zbog ove nesreće u Mađarskoj mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu.

13.1.2010.
16:05
VOYO logo

Snimke teške prometne nesreće na autoputu za Budimpeštu, koju je prošlog tjedna skrivio predsjednik HNS-a Radimir Čačić, u srijedu su osvanule na YouTubeu.

Na snimkama se vidi skršeni Čačićev Chrysler i neprepoznatljivi plavi automobil u kojeg se velikom brzinom zabio. Sudionici nesreće u trenutku snimanja materijala su, čini se, već bili odvezeni u bolnicu odnosno, u Čačićevom slučaju, istražnom sucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je u ponedjeljak javnosti poslao priopćenje u kojemu je napisao kako je skrivio nesreću te da je nekoliko dana nakon nje jedna od triju ozlijeđenih osoba u bolnici preminula. Rekao je kako je do udesa došlo tijekom iznimno loših vremenskih prilika, u gustoj magli te da je auto ispred njega vozio izrazito sporo i bez upaljenog stražnjeg svjetla za maglu.

Pritom nije spomenuo ono što je mađarska policija naknadno potvrdila, a to je da je vozio prebrzo te da su ga priveli sucu, koji ga je, nakon plaćanja jamčevine, pustio na slobodu. Čačić kaže da se s nesrećom jako teško nosi i dodaje da surađuje s mađarskim organima vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tamošnjim zakonima, zbog izazivanja prometne nesreće prijeti mu kazna do pet godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo