vučić nakon inauguracije / 'Znam da ni Srbi ni Hrvati nisu sretni što sam došao, ali to je moj posao'

'Posao političara nije da donosi odluke koji narod ili narodi vole, nisam siguran da su Srbi i Hrvati pretjerano sretni mojim dolaskom, ali to je naš posao", poručio je srpski premijer Aleksandar Vučić

15.2.2015.
13:28
VOYO logo

Srpski premijer AleksandarVučić u izjavi koju je dao za RTL komentirao je svoj doživljaj svečane inauguracije prve hrvatske predsjednice te objasnio zašto je na taj događaj odlučio doći u posljednji tren.

"Nije na meni da komentiram govore drugih političara, predsjednika i predsjednika Vlada, moje je da kažem što je ono što mi želimo. Želimo dobru suradnju, dobre odnose, nema tu potrebe za prevelikom ljubavlju, niti bilo kakvom mržnjom. Trebamo urediti odnose na pošten i odgovoran način. To je zadatak i gospođe Grabar-Kitarović i Hrvatske, kao i Srbije i njezinog rukovodstva", kazao je srpski premijer.

"Želim gledati budućnost i to ne mislim samo o našoj, a protiv neke druge već mislim da zajednički možemo uraditi mnogo stvari. Vi kad govorite o otvorenim pitanjima, vi uvijek kažete kako postoji pitanje o nestalim osobama. Postoji, ali na obje strane. Znate li da sa druge strane imate još više nestalih osoba? Slažem se, to su naši zajednički problemi, naš zajednički problem je granica i kako da naše manjine budu mostovi prijateljstva. Sve zajedno trebamo riješiti, a ja ne bježim od toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Aleksandar Vučić



Upitan da komentira slučaj VeljkaMarića, hrvatskog branitelja, koji je u Beogradu osuđen na 12 godina za ratni zločin za koji tvrdi da ga nije počinio, Vučić je kazao kako on nije jedini primjer te kako postoje isti primjeri s druge strane. Nije htio dalje govoriti jer je, kako kaže, danas naš dan i srpski veliki praznik Sretenje. "Uvijek sam spreman za riješavanje problema, ali nećemo o tome sada", dodao je.

Srpski premijer se odlučio na dolazak u Zagreb u posljednji tren.

"Posao političara nije da donosi odluke koji narod ili narodi vole, nisam siguran da su Srbi i Hrvati pretjerano sretni mojim dolaskom, ali to je naš posao. Mene mnogo ne nervira što postoji značajan odaziv javnosti u Srbiji zbog mog dolaska ovdje, ali ja sam ponosnan što ponsono predstavljam svoju Srbiju u Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo