VUČIĆ SE SASTAO S hrvatskim vrhom / 'Budite objektivni, na popisu nestalih ima više Srba nego Hrvata'

Jedan od najaktivnijih uzvanika u palači Dverce definitivno je bio srpski premijer Aleksandar Vučić

15.2.2015.
16:25
VOYO logo

Prvi čovjek srpske Vlade prvo je razgovarao s novom hrvatskom predsjednicom, potom se sastao s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, prvo potpredsjednicom Vlade Vesnom Pusić, ali i sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Srbija ne bježi od pitanja nestalih, rekao je u nedjelju nakon sastanka s novom hrvatskom predsjednicom Kolidom Grabar Kitarović srbijanski premijer Aleksandar Vučić i dodao kako je na popisu nestalih više Srba nego Hrvata. Hrvatska već dugo od Srbije traži podatke o nestalima u Domovinskome ratu, a Srbija ustraje na povratku Srba koji su otišli nakon Oluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je u nedjelju s ministricom vanjskih poslova VesnomPusić već razgovarao o "portfelju neriješenih pitanja".

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

"Razgovarali smo i o nestalima i o izbjeglicama i nitko od tih pitanja ne bježi", rekao je novinarima i upitao ih znaju li "da na popisu nestalih ima više Srba nego Hrvata".

"Pokrenuli smo i pitanje nestalih i rješavat ćemo ga", rekao je. "Nitko ne želi štititi ni zločin ni zločince ni na jednoj strani", rekao je Vučić koji očekuje da će se ta pitanja riješiti u razgovorima s Grabar Kitarović i premijerom Zoranom Milanovićem.

"Imam puno povjerenja i u gospođu Grabar Kitarović i u gospodina Milanovića, da ćemo zajednički uspjeti izgurati te stvari", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić s Pusić o neriješenim pitanjima i budućnosti, kratko s Milanovićem

Prva potpredsjednica hrvatske vlade VesnaPusić razgovarala je u nedjelju u Zagrebu o neriješenim pitanjima i budućim odnosima s Beogradom sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem koji se, rekao je, kratko susreo i s hrvatskim premijerom ZoranomMilanovićem.

"Razgovarali smo o mogućnosti suradnje na prekograničnim projektima koje podupire Europska unija", rekla je Pusić u zajedničkoj izjavi novinarima s Vučićem.

"Razgovarali smo o portfelju neriješenih pitanja, ali prije svega o budućnosti", rekao je srbijanski premijer dodajući da je "kratko razgovarao" i sa hrvatskim kolegom premijerom Milanovićem.

Image
Foto: Danijela Barišić/Twitter

Milanović i Vučić



Vučić kaže kako je Srbija okrenuta budućnosti, a vjeruje da je i Hrvatska. "Razgovarali smo o budućnosti, o onome kako ćemo surađivati, kako ćemo jedni drugima pomoći, da obogatimo ekonomsku, a i političku suradnju", rekao je.

"Zaista smo zadovoljni i zahvalni jer nam se čini da je i Hrvatska po tom pitanju okrenuta budućnosti. Srbija svakako jest, mi želimo dobre odnose sa Hrvatskom, to ne krijemo ni na jednome mjestu", rekao je srbijanski premijer.

"Ovo isto što kažem u Zagrebu, to kažem i u Beogradu. Mi ćemo taj put nastaviti i vjerujem da ćemo imati i konkretnih rezultata", dodao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo