žrtva gripe? / Šestogodišnjak preminuo od streptokokne sepse u Zadru?

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Šestogodišnji dječak preminuo je u ponedjeljak navečer u zadarskoj bolnici uslijed komplikacije od streptokokne sepse

17.2.2015.
9:32
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Šestogodišnji dječak preminuo je u ponedjeljak u zadarskoj Općoj bolnici, prenosi Zadarski list. Sumnja se kako je za dječaka kobna bila gripa, odnosno upala pluća i šarlah kao posljedica.

Dječaka u kritičnom stanju u bolnicu su u ponedjeljak ujutro doveli djed i baka. Tamo ga je pregledao pedijatar koji je s njim i razgovarao, no infekcija se tako brzo proširila da je dječak izgubio svijest u nepunih sat vremena od dolaska pa je žurno prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijete je u teškom infektivnom stanju zbog streptokokne sepse zaprimljeno na JIL-u gdje su liječnici punih šest sati poduzimali sve što je bilo u njihovoj moći. Nije bilo vremena za transport u Zagreb jer mu se stanje iz minute u minutu pogoršavalo. U 14 sati ustanovljena je smrt", rekao je dječji kirurg i zamjenik sanacijske upraviteljice Robert Karlo za Zadarski list.

Također je dodao kako će točan uzrok smrti biti poznat nakon obdukcije, a najavio je i mogućnost provođenja inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja kako bi se utvrdilo je li bilo nekih propusta u liječenju djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo