ured predsjednice / Josipović predao vlast, Grabar Kitarović mu poželjela sreću

Ured predsjednika postao je Ured predsjednice. Kolindu Grabar Kitarović Ivo Josipović dočekao je na istom mjestu gdje i njega Stipe Mesić.

18.2.2015.
17:33
VOYO logo

U Uredu na Pantovčaku u 17.30 sati počela je primopredaja vlasti. Iako je bilo prvotno predviđeno da sastanak traje do 18 sati, predsjednik na odlasku i nova predsjednica razgovarali su gotovo sat i pol vremena.

Nakon satanka, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović obratili su se medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam čast gospođi predsjednici Grabar Kitarović predati Ured predsjednika Republike. Imali smo jedan zanimljiv, ugodan razgovor. Imao sam priliku upoznati predsjednicu s detaljima funkcioniranja Ureda i sa svim onim što je potrebno da sutra, na svoj prvi radni dan, uspješno stupi na svoju dužnost", kazao je.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Josipović joj je još jednom čestitao na izbornoj pobjedi, ali joj i poželio uspješan rad na dobrobit Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar Kitarović zahvalila je Josipoviću na primopredaji.

"Vrlo sam zadovoljna razgovorom kojeg smo obavili. Predsjedniku na odlasku Ivi Josipoviću želim svako dobro u budućoj karijeri i osobnom životu", zaključila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik na odlasku Ivo Josipović u zadnji se čas predomislio i dopustio da kamere snime trenutke kada je u Uredu predsjednika primio novu predsjednicuKolindu Grabar Kitarović i pokazao joj prostorije u kojima će raditi idućih pet godina. 

Image
Foto: RTL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo