OČEKUJE NASTAVAK PROSVJEDA / Matić nije optimist: 'Bojim se da dijalog neće donijeti rješenje'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Matić smatra kako su najave prosvjednika o otvaranju dijaloga s vladajućima zapravo floskule. Drago mu je što premijer Zoran Milanović ima povjerenje u njega i njegov rad, ali u eventualnoj novoj socijaldemokratskoj vladi se ne vidi

27.2.2015.
9:39
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

"Bojim se da dijalog neće donijeti rješenje", rekao je u razgovoru za Večernji list ministar branitelja PredragMatić koji se već 130 dana suočava s prosvjedom branitelja pred zgradom ministarstva u Savskoj 66.

Matić smatra kako su najave prosvjednika o otvaranju dijaloga s vladajućima zapravo floskule. Drago mu je što premijer Zoran Milanović ima povjerenje u njega i njegov rad, ali u eventualnoj novoj socijaldemokratskoj vladi se ne vidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj se program zove: 'zbogom, branitelji', on otkucava sekunde odlaska iz Ministarstva i nikad više nakon toga ne želim čuti za branitelje", poručio je ministar branitelja.

Matić je uvjeren da je šator u Savskoj podignut zbog predsjedničkih izbora te da bi se branitelji sada najradije povukli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali, tu je riječ o jednoj vrsti taštine jer nitko ovdje ne može biti poražen. A poraženi smo svi", kaže Matić.

Razočaran je što ga predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije kontaktirala u vezi ovog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je prisegnula te u govoru istaknula i potrebu poštovanja institucija prava, žalim što nijednog trenutka nije pitala legalno izabranog ministra u čemu je problem. Mandat joj je tek počeo, ako uistinu ima dobre namjere, a ja vjerujem da ima, nadam se da će pozvati ministra branitelja kako bi stekla širu sliku. Ovako, vrlo je lako moguće da predsjednica zatraži i moju ostavku, jednako kao što je tražila ostavku premijera", rekao je Matić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo