operiran u Klaićevoj bolnici / Hrvatska za bolesnog Josipa dosad skupila 850.000 kuna!

Kad je najteže, Hrvati su najhomogeniji. Dokazali smo to i na slučaju siromašnog dječaka Josipa Frigana, oboljelog od karcinoma pluća. U samo tjedan dana, nakon priče koju smo objavili u emisiji, skupljeno je čak 850 tisuća kuna

13.3.2015.
14:25
VOYO logo

Humanitarna akcija za JosipaFrigana (9), mališana koji je s devet godina obolio od karcinoma pluća, završava sutra.

Cjelokupna svota (koja danas iznosi 850.000 kuna) u ponedjeljak će se prebaciti na dječakov račun. Taj je račun danas otvorila njegova majka Ivanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalila bih svima koji su mi pomogli na bilo koji način, i novčano i svakak su mi pomagali. Svima jedno veliko hvala", poručila je IvankaPresečan, Josipova majka.

"Otvorila sam račun, i kad se ovaj račun zatvara novac ide na Josipovo ime i prezime, na njegov račun. Tako da je i to otvoreno", dodaje Ivanka.

Image

"Taj račun je služio isključivo u humanitarne svrhe i isključivo za malog Josipa. Sve što do ponedjeljka sjedne na njega prenosi se na njegov račun. Račun se gasi i nema drugih uplata. Niti udruga niti bilo tko drugi nije smio dirati taj račun", kazala je MarijanaFel, Centar za obitelj Pitomača.

Josip je jučer bio na operaciji i trenutačno se nalazi na jedinici intezivnog liječenja. Uz njega je po cijele dane njegova majka. Prenijela mu je vijest da je postao ljubimac nacije.

Pred Josipom je teška bitka. Za nju će budući nogometaš sigurno skupiti snage, a dobri ljudi naše Hrvatske u samo tjedan dana napravili su sve što su mogli. Kad je najteže, znamo biti ujedinjeni. To je na kraju i najvažnije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novom Zakonu o humanitarnoj pomoći, za vrijeme trajanja akcije nitko nije smio dirati uplaćeni novac. Dakle, jedina transakcija će se obaviti u ponedjeljak.

Otvoren je poseban žiro račun kod "Zagrebačke banke"d.d.  za sve koje žele pomoći malom Josipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Centar za obitelj Pitomača" s naznakom - HUMANITARNA AKCIJA ZA JOSIPA FRIGANA
IBAN: HR8123600001501601786 
Za uplate iz inozemstva:
SWIFT:ZABAHR2X
BROJ RAČUNA: 1501601786

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo