OŠTRA REAKCIJA VLADE / Pusić povlači hrvatskog veleposlanika u Srbiji na konzultacije!

Povodom nemilih scena u Beogradu koje je u srijedu režirao Vojislav Šešelj reagiralo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

1.4.2015.
16:56
VOYO logo

Povodom nemilih scena u Beogradu koje je u srijedu režirao VojislavŠešelj reagiralo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

VIŠE O TEMI:

"Optuženi ratni zločinac Šešelj, govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava utjecati na regiju, a posebno na odnose između Srbije i Hrvatske, paleći hrvatsku zastavu pred državnom institucijom Republike Srbije. Više javno tužilaštvo, prema navodima srbijanskih medija, reagiralo je pokretanjem kaznenog postupka što smatramo korakom u pravcu smirivanja nastale situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvim okolnostima i zadaća svih političara jest smirivati situaciju i djelovati racionalno i odgovorno. Europske vrijednosti podrazumijevaju dobrosusjedske odnose i korektno ponašanje u regiji, što je jedan od preduvjeta uspjeha Srbije u pregovorima za članstvo u Europskoj uniji.

U tom kontekstu, današnje izjave visokog političkog dužnosnika AleksandraVulina smatramo uvredljivim, nedopustivim i krajnje neodgovornim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovih incidenata, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je oštar prosvjed otpravnici poslova veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj BosiProdanović, a hrvatski veleposlanik u Republici Srbiji GordanMarkotić bit će pozvan na konzultacije u Zagreb", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo