DJEVOJKU ZADAVIO I BACIO U RIJEKU KRKU / Paravinja priznao ubojstvo Antonije Bilić

Dragan Paravinja, koji je priveden u nedjelju u sjedište Centra službi sigurnosti u Banjoj Luci priznao je da je ubio 17-godišnju Drnišanku. Tvdi da ju je zadavio i bacio u rijeku Krku.

26.6.2011.
9:57
VOYO logo

BANJA LUKA - Dragan Paravinja, osumnjičen za nestanak maloljetne Antonije Bilić, priznao je njezino ubojstvo potvrdili su iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Paravinja, koji je u nedjelju uhićen na području Republike Srpske, rekao je kako je Antoniju Bilić zadavio pa je bacio u rijeku Krku. Priznanje je izrekao tijekom ispitivanja koje je provela policije Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon potvrde MUP-a RH kako je osumnjičeni Dragan Paravinja priznao ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor razgovarala je s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem da se poduzme sve da Paravinja bude izručen Republici Hrvatskoj i za taj zločin odgovara pred hrvatskim pravosuđem.

Podsjećamo, policija Republike Srpske uhitila je u nedjelju nešto prije 12 sati vozača kamiona Dragana Paravinju u mjestu Donji Srđevići u Bosanskoj Posavini. Priveden je u policijsku postaju te mu je određeno 24-satno zadržavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar policije Republike Srpske ranije je na konferenciji za novinare izjavio kako uhićeni vozač kamiona nije ozlijeđen, ali da je vrlo zapušten i iscrpljen. Tvrdi kako je upravo to bila taktika policije od samog početka - stezanje obruča oko osumnjičenika te iscrpljivanje.

Potraga za Antonijom Bilić trajala je i čitavu nedjelju. Specijalci MUP-a okružili su jezero u Bilišanima te blokirali okolna područja. Potraga nije donijela nikakve rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završenim vještačenjem tragova koji su izuzeti u kamionu kojim je upravljao osumnjičeni Dragan Paravinja potvrđeno je da se Antonija nalazila u tom kamionu.

DNK analiza pokazala je kako vlasi kose pronađene u kamionu odgovaraju Antonijinim te je za osumnjičenim kamiondžijom raspisana međunarodna tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo