NEIZBJEŽNO POSKUPLJENJE / Čačić otkrio datum, ali ne i novu cijenu struje!

Nakon što su Radimir Čačić i njegov šef Uprave HEP-a prije nekoliko tjedana pripremili javnost na neizbježnost poskupljenja struje - otkriven je i datum.

20.4.2012.
18:51
VOYO logo

Zna se zašto, a sad se zna i kad. Nagađalo se o kraju svibnja ili početku lipnja, no struja poskupljuje ranije. Potvrdio je to i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na sastanku s udrugom poslodavaca.

Koliko će stajati kilovatsat od svibnja, ministar gospodarstva ne otkriva, a šute i u HEP-u. Radimir Čačić već je prije najavio da će poskupljenje biti veće od 13,5 posto - nagađalo se između 15 i 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah su reagirali i sindikati. Cijena struje je u Hrvatskoj niža nego u Europi, ali činjenica da su i primanja puno puno niža nego u tim zemljama. Stoga upozoravaju da viši račun za struju neće biti jedini.

Službeno, struja je posljednji put poskupjela 2008., za oko 20 posto. Hrvatska je drugi najveći svjetski uvoznik električne energije po stanovniku, a HEP je zbog suše početkom godine smanjio proizvodnju i povećao uvoz. Trenutačna cijena očito je neodrživa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo