DVOSTRUKI UDAR NA STANDARD / Ne ide samo struja gore: Vlada diže i cijenu plina!

Dvostruki udar dolazi sa sjednice Vlade koja će se održati u petak! O poskupljenju struje dugo se šuškalo i bilo je potvrđeno da će odluka biti donesena prije prvog svibnja. No, tek je dnevni red Vladine sjednice otkrio da neće samo struja ići gore.

26.4.2012.
18:35
VOYO logo

U petak će se u Vladi glave naći na okupu i donijeti teške odluke. Uz već najavljen HEP-ov zahtjev za poskupljenjem struje, prema upravo objavljenom dnevnom redu sjednice odlučivat će se i o poskupljenju plina.  

Iako uvijek poskupljenje struje ubrzo vuče i skuplji plin, Vlada se tek naknadno odlučila na udar u paketu.

"To se dalo iščitati između redaka. Kad se već spominjalo da postoji zahtjev za poskupljenjem struje i plina i da nijedno ni drugo nije poskupjelo jer je bila izborna godina, tada se dalo pretpostaviti da se to očekuje ove godine", kaže KrešimirSever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



Prošlog tjedna je potpredsjednik Vlade RadimirČačić govorio kako je cijena struje manja nego u većini europskih zemalja.

A europski standardi ovako stoje: prosječna europska cijena struje 17 eurocenti po kilovat satu. Hrvatska 11 centi. Skuplju struju doista ima gotovo cijela Europa, jeftinija je samo u Bugarskoj, Rumunjskoj, BIH i Estoniji.

A situacija s prosječnim plaćama u našem okruženju ovako stoji: Hrvatski prosjek je 715 eura, Slovenci primaju 265 eura više, Austrijska prosječna plaća dvostruko je veća. Mnogi Hrvati kažu, ako Vlada blagoslovi dvostruki udar, mnogima će se potpuno smračiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo