RAT BANKAMA / Platit ćete porez na svaki neprodani stan!

Image
Foto: RTL

Ministar financija Slavko Linić potvrdio je skoro uvođenje poreza na imovinu koji bi prvenstveno trebao pogoditi banke. Na udaru poreznika od iduće bi se godine naći banke koje su građanima, koji nisu mogli na vrijeme vraćati kredite, uzele stanove. Porez će se naplaćivati za svaki takav stan koji banke ne žele prodati, što bi u konačnici trebalo dovesti i do spuštanja cijena nekretnina.

27.4.2012.
8:00
RTL
VOYO logo

Ministar financija Slavko Linić možda će ipak opovrgnuti glasine kako je Kukuriku vlada neoliberalna i potpuno socijalno neosjetljiva ako stane na rep bankama.

Naime, on je odmah po svom povratku iz SAD-a najavio uvođenje poreza na imovinu kojim u prvom redu cilja na bankare. Preciznije, Vlada se nada da će tako srušiti cijene nekretnina koje su visoke kao i prije krize, prenosi Jutarnji list.

Na meti poreznika iduće godine nać će se banke koje su građevinarima, ali i građanima koji nisu bili u stanju uredno vraćati kredite, uzeli stanove.

Milanovićeva Vlada očito vjeruje kako će na taj način potaknuti bankare da 'umrtvljenu' imovinu vrate u funkciju, ali i da konačno obore preskupe cijene nekretnina. Apsurdna je situacija u kojoj se nalazimo jer kako kupovna moć građana pada, tako cijena stanova raste.

U Hrvatskoj ima više od 10.000 neprodanih stanova, no cijena četvornog metra u novogradnji prošle godine iznosila je 11.549 kuna, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo