ČAČIĆEV RECEPT ZA POSKUPLJENJA / 'Manje pričajte na mobitel pa ćete imati za struju'

Image
Foto: PIXSELL

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u Varaždinu je komentirao nova poskupljenja struje i plina te otkrio recept protiv visokih cijena.

28.4.2012.
12:27
PIXSELL
VOYO logo

"Imamo plaće koje su bitno niže od europskog prosjeka, ali cijena Fiata 500 ista je kao i svugdje drugdje u Europi. Dakle, proizvod koji ne ovisi o nama ima cijenu koja je svjetska i europska, a energija je proizvod koji ne ovisi o nama. To je sve od velike pameti. Kod energije nemamo što, mi nju platiti moramo. Ili je plaćamo tako da plaćamo porez, pa onda iz budžeta subvencioniramo energiju, ili plaća onaj tko troši. Građani ionako i nakon ovog poskupljenja plaćaju više mobitele nego struju. Treba smanjiti broj impulsa i malo manje pričati i imat ćemo 40 kuna za struju", komentirao je Čačić.

Dotaknuo se i poreza za teleoperatere te kazao kako od njih očekuje investicijski plan s rokovima, a do tada nema skidanja poreza.

"Očekujem ga već par mjeseci. Nisam ga dobio i porez stoji. I stajat će dok ne dobijem precizan plan da će novac koji se ovdje zarađuje, ovdje i ostati. Skinut ćemo porez čim dobijemo jasna uvjerenja da će teleoperateri ući u investicije iz tog profita koji imaju. Moramo napraviti veliki pomak u fiksnoj telefoniji koja je zaostala, a naši propisi su prepreka i radimo na uklanjaju tih prepreka", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo