ZATIŠJE PRED BURU? / Mirno u Jadrankamenu: Radnici nastavili raditi svoj posao

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić potvrdio je da prilikom ulaska radnika u pogon tvrtke nije bilo nikakvih problema.

4.5.2012.
9:03
PIXSELL
VOYO logo

Radnici Jadrankamena u Pučišćima na otoku Braču jutros u sedam sati su ušli u pogon i nastavili raditi svoj posao, doznaje se od predsjednika Nezavisnog sindikata Jadrankamena TončijaDrpića.

Drpić je potvrdio da prilikom ulaska radnika u pogon tvrtke nije bilo nikakvih problema. "Došli smo na kapiju gdje su nas dočekali policajci. Zamolio sam ih da se maknu s rampe dok radnici ne uđu, što su i napravili, nakon čega smo mi ušli", rekao je Drpić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako on jutros neće biti u Pučišćima jer mora u Split na informativni razgovor u policiju. Drpić je rekao da je u mjestu sada situacija mirna, no da ne zna hoće li takva ostati ako se jutros u mjesto vrati stečajni upravitelj Ivo Bućan.

"Ja ne znam koliko ću se zadržati u policiji i kada ću se vratiti, te kako će radnici reagirati", rekao je i dodao kako interventna policija nije otišla s otoka "jer su sinoć bili skriveni među borovima na raskrsnici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalni vođa u Jadrankamenu, Tonči Drpić, koji se jutros s trajekta za Split javio i u emisiju U mreži prvog Hrvatskog radija, na pitanje protive li se radnici bilo kojem stečajnom upravitelju ili samo Bućanu, rekao je da radnici žele raditi, a "ne da stečaj traje 10 godina", što bi se, smatraju, ovako moglo dogoditi. Rekao je kako radnici još čekaju odluku Vrhovnog trgovačkog suda na njihovu žalbu na otvaranje stečaja i da će poštovati odluku koju sud donese, a da vjerovnici mogu brzo postići dogovor i da se može vrlo brzo krenuti s proizvodnjom.

Po jutrošnjim informacijama iz policije, od jučerašnje intervencije nije bilo nikakvog remećenja javnog reda i mira. Preko noći je u policijskoj postaji bilo osam policajaca, a na otoku je ostao i manji broj interventnih policajaca iz, kako je rečeno, preventivnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo