VRATILA SE DA BI OTIŠLA / Sarkozy "dao nogu" Rachidi Dati

Image

Francuska ministrica pravosuđa, koja se na posao vratila samo pet dana nakon poroda, dala je ostavku na svoje mjesto u vladi.

23.1.2009.
18:43
VOYO logo

PARIZ - Iako se nedavno, svega pet dana nakon poroda vratila na posao, francuska ministrica pravosuđa Rachida Dati ipak će ostati bez svog položaja u vladi.

Naime, 43-godišnja Dati, koja je izazvala pažnju javnosti kao prva osoba sjevernoafričkog podrijetla u francuskoj vladi, ali i kao bliska suradnica te obiteljska prijateljica predsjednika Nicolasa Sarkozyja, u posljednje je vrijeme dobila veliki broj kritika na račun svoga rada i privatnoga života zbog čega je, navode francuski mediji, prisiljena dati ostavku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pravim razlozima otkaza ministrice marokanskog podrijetla Sarkozy nije htio govoriti. Rekao je samo da se ona planira kandidirati na izborima za Europski parlament u lipnju 2009. godine, a to znači da svoje zadaće u vladi više neće moći obavljati.

No, ministricu su u posljednje vrijeme optuživali da naginje pretjeranom luksuzu, a sam Sarkozy navodno je nezadovoljan načinom na koji je provodila reforme. Također, zbog odluke da ne otkrije tko je otac njezine kćeri Zohre Dati se našla u središtu kuloarskih priča da je riječ o "visoko pozicioniranom političaru", a takve priče francusku političku vrhušku nisu baš veselile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženskim udrugama Dati je stala na žulj brzim povratkom s rodiljnog dopusta, a ni kriminalna prošlost njezinog brata, osuđenog za preprodaju droge, nije joj išla u prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo