KOSOR I ŠEKS ISPALI IZ UTRKE / Obračun točno u ponoć: Karamarko ili Kujundžić?

Prema službenim rezultatima prvog kruga, Karamarko je osvojio 45 posto, a Kujundžić 22 posto glasova, te njih dvojica u ponoć idu u drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a. Ime novog šefa stranke znat će se tek u ranim jutarnjim satima.

20.5.2012.
20:00
VOYO logo

Nakon što je negdje iza 18 sati završilo glasovanje 2017 izaslanika na Općem saboru HDZ-a, a iza 22:30 konačno su postali poznati rezultati prvog kruga glasovanja za predsjednika HDZ-a.

Tomislav Karamarko je osvojio 45 posto glasova, a dr. Milan Kujundžić 22 posto, te njih dvojica idu u drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a. Dosadašnja predsjednica Jadranka Kosor je ispala iz utrke osvojivši 18 posto glasova!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je neslavnije propao pokušaj Darka Milinovića da dođe na čelo HDZ-a. Dado je dobio povjerenje tek 8 posto izaslanika na Općem saboru, a Domagoj Ivan Milošević još i manje (5 posto).

Image
Foto: Pixsell

U borbi za funkciju zamjenika predsjednika HDZ-a vrlo tijesno je pobijedio Drago Prgomet sa 750 glasova, odnosno samo 20 glasova više od Ante Sanadera (730). Kosoričin adut Andrej Plenković je završio na trećem mjestu s 500 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor napustila Lisinski nakon ponoći, neki HDZ-ovci su ljuti zbog toga jer smatraju da je trebala čekati proglašenje pobjednika. Otišao je i Šeks

Ovi rezultati pokazuju iznenađujući uspjeh koalicije Kujundžić - Prgomet i znak da velikom favoritu Karamarku neće biti lagano u drugom krugu izbora koji je počeo tek iza ponoći, a rezultati će biti poznati u ranojutarnjim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči drugog kruga izbora Kujundžić je novinarima otkrio kako je čuo za ucjene i prijetnje pojedinim izaslanicima na Općem saboru HDZ-a, te je rekao kako su neki dobijali i po 1000 eura za svoj glas. Siguran je da će se Karamarkova prednost u drugom krugu istopiti.

Image
Foto: PIXSELL

KAKO JE TEKLO GLASOVANJE U PRVOM KRUGU:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebrojani su glasovi iz prve kutije u kojoj su bila 382 glasačka listića. Najviše glasova, njih 168, dobio je Tomislav Karamarko. Iza njega je s 98 glasova Milan Kujundžić, a Jadranka Kosor je tek treća sa 68 glasova. Trenutno su na začelju Darko Milinović s 30 glasova i Domagoj Ivan Milošević koji je dobio tek 16 glasova.

U drugoj prebrojanoj kutiji je bilo 389 glasačkih listića, a najviše glasova je ponovno dobio Karamarko (163). Drugi je Kujundžić sa 100 glasova, dok je aktualna predsjednica Kosor dobila 82 glasa. Začelje drže Milinović (23) i Milošević (20) koji su praktički već ispali iz utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I treća kutija ponudila je gotovo istovjetan rezultat kao i prethodne dvije. Karamarko je dobio 146 glasova, dr. Kujundžić 97, Kosor 65, dok su Milinović (33) i Milošević (18) opet dobili najmanje.

Ista meta, isto odstojanje među kandidatima i nakon četvrte glasačke kutije. Karamarko je dobio 197 glasova, Kujundžić 125, Kosor 78, Milinović 39, a najslabiji je Milošević s 27 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Prebrojani su i glasovi iz pete kutije - Karmarko 174, Kujundžić 107, Kosor 66, Milinović 39, a Milošević samo 17 glasova.

Ukupno je 2001 izaslanik imao pravo glasa, 1995 je važećih listića, pet je nevažećih, a jedan nije ubačen u kutiju, objavljeno je na kraju prebrojavanja glasova prvoga krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKUPNI REZULTATI PRVOG KRUGA:

Tomislav Karamarko 848     

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Kujundžić 523

Jadranka Kosor 357

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darko Milinović 169

Domagoj Ivan Milošević 98

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo